Alternativet stormer frem - også på landet

Alternativet er ikke bare et storbyfænomen, for på landet tiltrækker partiet masser af medlemmer.

Alternativet fik godt 168.000 stemmer ved Folketingsvalget i juni sidste år. Nu får de flere medlemmer og lokalforeninger over hele landet.

Alternativet stormer frem med medlemmer og lokalforeninger.

På ét år er medlemstallet seksdoblet, og partiet er nu oppe på 8.900 medlemmer.

Alene i Storkreds Sjælland er medlemstallet vokset fra 60 til 900, og i alle kommuner dannes der nu lokalkredse, fortæller Tanja Schjellerup, som sidder i Alternativets bestyrelse i Storkreds Sjælland.

- Det er fantastisk, at det spirer ude i alle kredsene fra Lolland til Nykøbing Sjælland. Der er ikke en eneste lokalkreds, som vi ikke har kontaktpersoner i, siger hun.

Alternativet har på landsplan 34 lokalkredse og 47 på vej.

På Sjælland har der alene i marts været stiftende møder i fire lokalkredse. Det er noget, der glæder Rasmus Nordqvist, som selv er valgt til Folketinget for Alternativet i Storkreds Sjælland.

- Det er jo fantastisk at se alle de her lokalkredse starte op, og jeg glæder mig til at komme rundt til dem alle her i foråret, siger han.

I Faxe er man allerede klar med de første to kandidater til kommunalvalget, og ifølge Rasmus Nordqvist håber Alternativet at stille op i mindst halvdelen af landets kommuner.

DR’s politiske analytiker Bjarne Steensbeck mener, at Alternativets succes skyldes vælgernes politikerlede.

- De griber politikerleden ved at gøre tingene på en anden måde. I debatten om kontanthjælpsloftet valgte Alternativet at lave et politisk værksted på Christiansborg, hvor de inviterede en masse kontanthjælpsmodtagere. Det er en anden måde at lave politik på, siger han.

Især finanskrisen har fået vælgerne til at ville gøre tingene på en anden måde.

- Vi er mange, der bruger AirBnB i stedet for hotel, der er flere, der genbruger i stedet for at købe nyt. Vi er mange, der vælger andre løsninger end tidligere. Det er sådan noget Alternativet griber, siger Bjarne Steensbeck.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1154427434607779