Asylcenter i sygeplejeskole i Ringsted

Et nyt asylcenter med op til 72 beboere kan være på vej i Ringsted, skriver DAGBLADET Ringsted.

Et nyt asylcenter med op til 72 beboere kan være på vej i Ringsted, skriver DAGBLADET Ringsted. (Foto: dr)

Et nyt asylcenter med op til 72 beboere kan være på vej i Ringsted, skriver DAGBLADET Ringsted. 

Udlændingestyrelsen har søgt om lov til hurtigst muligt at indrette et asylcenter i den tidligere sygeplejeskole med tilhørende kollegium bagved Ringsted Sygehus, og på tirsdag skal Plan- og Boligudvalget i Ringsted Kommune afgøre sagen.

Baggrunden er, at politiet de seneste måneder har haft problemer med at udsende afviste asylansøgere, som derfor hober sig op i centrene. Derfor vil der i den kommende tid mangle plads til omkring 200-300 asylansøgere på landsplan, og i den forbindelse har Udlændingestyrelsen fået kig på den gamle sygeplejeskole på Ærtekildevej.

Asylansøgerne vil være tilknyttet asylcenter Avnstrup i Lejre og modtage undervisning og aktivering i København, men vil selv skulle sørge for transport, indkøb og madlavning.

Dansk Folkepartis medlem af udvalget, Per Nørhave, er ikke begejstret for planerne og savner blandt andet svar på, om der er tale om et midlertidigt eller permanent center.

- Umiddelbart vil jeg stille mig skeptisk overfor, om det er en god idé. Og man bør da nok lige have en borgerhøring, for det kommer da til at gribe ind i området, når der pludselig kommer så mange, siger han til DAGBLADET.

Facebook
Twitter