Ballade om mobilmast: Odsherreds borgmester angriber Frank Jensen

Borgmester i Odsherred langer ud efter sin partifælle og Københavns overborgmester for at forhindre planer om mobilmast.

Thomas Adelskov, borgmester i Odsherred Kommune, kæmper for bedre mobildækning i Odsherred. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Odsherreds borgmester Thomas Adelskov (S) sender politiske øretæver efter overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S).

Københavns Kommune har nemlig sagt nej til opførslen af en ellers planlagt mobilmast i et sommerhusområde i Odsherred.

Kamppladsen for de to partikollegaer er en sommerhusgrund, som ejes af København Kommune. En aftale om opføreslen af en mobilmast var næsten i hus, da sommerhusejere klagede til Københavns Kommune over masten. Det fik Frank Jensen til at sige nej til masten med den begrundelse, at masten vil ”forringe ejendommens herlighedsværdi”.

Ifølge Telia, der skulle stå for at sætte mobilmasten op, kan Frank Jensens blokering af masten i værste fald betyde, at sommerhusområdet slet ikke får en mast.

- I det her tilfælde tror jeg, at sagen nok skal blive løst, men det er klart, at vi ikke kan bruge uendelig ressourcer på master, der måske i sidste ende ikke bliver til noget. Det lyder måske kynisk, men det er realiteten, siger Rasmus Avnskjold, pressechef i Telia.

”Det er grotesk”

I Odsherred har man i lang tid kæmpet med næb og kløer for at komme mobilhuller til livs. Derfor lægger borgmesteren i Odsherred heller ikke skjul på sine frustrationer over partikollegaens beslutning.

- Jeg er noget skuffet over, at Københavns Kommune ikke er mere solidariske, når vi prøver at skabe bedre mobildækning i Odsherred, siger Thomas Adelskov.

Det undrer desuden Thomas Adelskov, at Frank Jensen kipper med miljøflaget, når masten efter planerne skulle opsættes langt væk fra Rådhuspladsen.

- Det er grotesk, at Frank Jensen skal forsvare et lille areal i Odsherred med miljøfanen højt hævet, når han selv har stået på mål for at bygge nye boliger i et naturområde på Amager, siger Thomas Adelskov.

Overborgmester Frank Jensen har ikke ønsket at kommentere angrebet fra sin partifælde i Odsherred Kommune.