Benjamin droppede uddannelse: Men så betalte virksomheden lønnen på skolebænken

Et nyt projekt skal gøre det lettere for virksomheder at sende ufaglærte medarbejdere på skolebænken.

26-årige Benjamin Lehm havde først droppet tanken om at tage en uddannelse, fordi han nu tjente penge i et fast job. I dag er han uddannet industrioperatør. (Foto: Thor Malthe Andersen © DR Sjælland)

Maskinerne på fabrikken buldrer løs i baggrunden, mens 26-årig Benjamin Lehm iagttager ton efter ton havregryn og Havrefras, der kører forbi på transportbåndet.

For tre år siden begyndte Benjamin Lehm at arbejde som ufaglært på Nakskov Mill Foods som fabriksmedarbejder. Efter at have fået et fast job, regnede han ikke med at få en uddannelse, men i dag har han eksamenspapirerne i hånden som industrioperatør, hvor han sørger for, at maskinerne fungerer korrekt.

- Det er dejligt at have papir på, at jeg er uddannet. Det er ligesom det, der forventes af unge mennesker i dag. Man bliver også lidt stolt af, at man har gennemført en uddannelse. Det giver en ro, lyder det fra Benjamin Lehm.

Han er en del af et nyt projekt, som skal gøre det lettere for virksomheder at sende ufaglærte medarbejdere på skolebænken.

Det er erhvervsskolen ZBC i Ringsted, der står bag projektet. Den skal nu besøge 92 virksomheder over hele Region Sjælland med forslag til, hvordan flere af regionens 119.000 ufaglærte medarbejdere kan få et svendebrev i hånden.

Her skal de hjælpe virksomhederne med papirarbejdet, når det gælder om at søge merit for medarbejderen og økonomisk tilskud, så medarbejderen kan få løn under uddannelse.

For det er mere nødvendigt for virksomhederne i dag at have medarbejdere, der også er kompetente i det digitale og tekniske, end det var for bare ti år siden, fortæller Maria Bjørg Nordlund, der er programleder på ZBC.

- Der er mange på arbejdspladserne, der har brug for at få en uddannelse, så vi kan få gearet vores virksomheder, siger hun.

Uddannelse virkede unødvendig

Benjamin Lehm er tidligere droppet ind og ud af studier, og da han fik fast arbejde, og lønchecken rullede ind på kontoen hver måned, virkede en uddannelse helt unødvendig.

Alligevel endte han med at takke ja til sin arbejdsgivers tilbud om at blive uddannet industrioperatør.

- Da jeg blev tilbudt uddannelsen, var det ikke helt det samme som før. Her kunne jeg se en pointe med det, fordi det var arbejdsrelateret. Jeg kunne ligesom se, hvad jeg skulle bruge det til, fortæller Benjamin Lehm.

Selvom det kan lyde som en tidskrævende affære at få en uddannelse, fortæller Maria Bjørg Nordlund, at de fleste allerede har så meget erfaring fra deres arbejde, som giver merit, at det kan være et spørgsmål om få uger, før de kan tilføje en uddannelse til CV’et.

Topmotiverede medarbejdere

Ifølge fabriksdirektøren ved Nakskov Mill Foods, Flemming Nielsen, er perioden, som medarbejderen bruger på skolen i stedet for på fabrikken, godt givet ud.

- De kommer tilbage og er topmotiverede. De har nye ideer og løsningsforslag, og deres tilgang til jobbet er helt anderledes, siger han.

Efter den positive oplevelse på skolebænken har Benjamin Lehm fået blod på tanden til at uddanne sig mere i fremtiden.