Bertel Haarder åbner årets folkemøde på Møn

Folkemødet på Bornholm kender de fleste efterhånden, men også i andre dele af landet er politiske folkemøder skudt op i sommerlandskabet.

Det bliver initiativtageren til det store folkemøde på Bornholm, Bertel Haarder, der åbner sommerens folkemøde på Møn.

Folkemødet i Allinge på Bornholm kender de fleste efterhånden. Men også i andre dele af landet er politiske folkemøder skudt op i sommerperioden.

Blandt andet på Møn hvor folkemødet foregår i arrangør Pernille Rosenkrantz-Theils (S) baghave.

Det mønske folkemøde så dagens lys for første gang sidste år, hvor 1.800 gæster lagde vejen forbi baghaven hos Pernille Rosenkrantz-Theil.

Bertel Haarder åbner årets folkemøde på Møn

Sidste års møde blev åbnet af Folketingets formand, Mogens Lykketoft, og når mødet løber af stablen for anden gang 29. august i år, bliver det med en anden gammel kending som åbningstaler.

Det er nemlig folketingsmedlem fra Venstre - og initiativtager til folkemødet på Bornholm - Bertel Haarder:

- Det ligger i min demokratiske højskoleindstilling, at det vigtigste ved demokrati er debat, og at man har et ansvar for helheden. Og derfor kommer jeg gerne til et folkemøde, der er arrangeret af en socialdemokrat, siger han.

Der er plads til mange folkemøder

Bertel Haarder mener, at der er plads til alle de folkemøder, som danskerne orker:

- Jeg har været til folkemøde på Vestsjælland, jeg har været til folkemøde i Lemvig og så de tre folkemøder på Bornholm. Og hvis der er nogen, der vil lave flere folkemøder, så kan de gøre dét. Men der er jo ingen, der kan slå det bornholmske, fordi det er nu blevet det sted, hvor vi holder folkemødet, siger han med tryk på det sidste ord.

Også justitsminister Mette Frederiksen (S) er på talerlisten ved årets folkemøde på Møn.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter