Bestikkelsessag: Revisionsfirma har nu kulegravet it-skandale

Regionsrådet i Region Sjælland får nu svar på, hvor mange millioner regionen er blevet snydt for.

Regionsrådet i Region Sjælland får mandag svar på de mange spørgsmål, der har meldt sig i forbindelse med it-skandalen. (Foto: © Ann Smed Madsen, (c) DR)

På mandag får de 41 medlemmer af regionsrådet svar på den haglbyge af spørgsmål, de tidligere har stillet i kølvandet på bestikkelsessagen i Region Sjællands it-afdeling.

Afdelingen købte igennem otte år it-udstyr for millioner hos virksomheden Atea, uden indkøbet blev sendt i udbud. En medarbejder i Atea er efterfølgende blevet sigtet for at have bestukket medarbejdere i regionen.

Revisionsfirmaet Pricewaterhouse Coopers har på foranledning af politikerne været sagen igennem, og den 7. marts er hele regionsrådet indkaldt til lukket møde om sagen. Her vil revisionsfirmaet besvare spørgsmål fra politikerne.

Der skal blandt andet svar på, hvordan det kunne gå til, at der blev leveret it-udstyr til adresser på Fyn og i Sønderjylland, selvom det var Region Sjælland, der betalte.

Revisionsundersøgelsen skal også kaste lys over, hvor mange millioner Region Sjælland har betalt for meget for it-udstyr, der ikke var sendt i udbud.

Først senere beslutter regionsrådet, om sagen skal have konsekvenser for personer i Region Sjællands øverste ledelse, oplyser formanden for regionsrådet, Jens Stenbæk (V).