Bestiller Brobizz som aldrig før: Danske bilister har taget ny Storebælt-rabat til sig

Stor stigning i folk der vil have den rabatudløsende Brobizz.

Brobizzen er blevet meget populær for bilister, der kører over Storebæltsbroen. Arkivfoto (Foto: Karsten Larsen © DR brugerfoto)

Danskerne har i den grad taget den nye Storebælt-rabat til sig.

Rabatten på 15 procent, der blev indført fra årsskiftet, bliver udløst, hvis man benytter den såkaldte Brobizz. Og ifølge vicedirektør i Sund og Bælt, Martin Morsing Larsen, blev tirsdag i denne uge dagen, hvor Sund og Bælt for første gang i broens historie var oppe på, at 75 procent af de biler, der kørte igennem betalingsanlægget, gjorde det med en Brobizz, som betalingsmiddel.

Interessen for rabatten kunne allerede mærkes i december, hvor der blev bestilt Brobizzer som aldrig før.

- I december havde vi næsten en firedobling af bestillinger på Brobizz i forhold til samme måned året før, det vil sige næsten 6.000 bestillinger, siger Martin Morsing Larsen.

Den nye rabatordning betyder, at turen over Storebælt med Brobizz nu koster 194 kroner i personbil, mens kontantbilletten ikke er faldet i pris, og dermed fortsat koster 240 kroner hver vej.

Set med logistik-øjne er det gode nyheder for Sund og Bælt, at andelen af Brobizz-kunder er stigende. Det skyldes, at folk, der betaler kontant, er langsommere at få igennem betalingsanlægget, og i myldretidsperioder kan skabe køer, der rammer alle vejbaner ind mod betalingsanlægget.

I alt regner Storebælt med, at mellem 4.000-6.000 ekstra biler hver dag vil passere Storebælt, som følge af rabatten der i 2023 stiger til 25 procent.