Tema Bandekonflikt

Betjente fra Sjælland og Fyn kaldt til københavnsk bandekonflikt

Akutberedskabet og patruljeringen er den samme, men der bliver længere sagsbehandlingstid.

1. august blev en 30-årig mand ramt af skud i ballen på Nørrebrogade. Siden 12. juni har der været 26 episoder med bandemedlemmer, der har affyret skud. Derfor har Københavns Politi brug for hjælp fra kolleger i provinsen. (© (c) DR)

Betjente fra Sjælland, Lolland-Falster og Fyn er kaldt til København for at assistere hovedstadens politistyrke i den igangværende bandekonflikt.

Det er Rigspolitiet, der har bedt om assistance hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Midt- og Vestsjællands Politi samt Fyns Politi.

- Rigspolitiet har bedt de sjællandske politikredse og kollegerne på Fyn om at hjælpe Københavns Politi. Det er helt almindelig praksis, når noget sådan sker, at vi på tværs af politikredsene hjælper hinanden, siger chefpolitiinspektør Lars Harvest fra Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor mange mand der er sendt til København, men Lars Harvest understreger at borgerne i politikredsen ikke kommer til at lide under, at en del af politistyrken er sat ind i den københavnske bandekonflikt.

- Vi rører ikke ved akutberedskabet og vores patruljer, der kører rundt ude i vores politikreds til gavn for borgerne, når de henvender sig og ønsker bistand. Vi rører heller ikke ved alarmcentralen og 114, understreger Lars Harvest.

Politiinspektør Jens Børsting fra Midt- og Vestsjællands Politi siger til DR Sjælland at politikredsen, med hovedsæde i Roskilde, assisterer i København med både politifolk og efterforskere.

- Der er nogle sager, der kommer lidt længere op på hylderne i en situation som denne, men vores akutindsats vil foregå som den plejer, understreger Jens Børsting.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.