BILLEDER Her flytter asylansøgere ind i snefyldt teltlejr

Her er teltene, som asylansøgerne skal tilbringe vinteren i.

Sne og slud klæder landskabet i hvidt, mens de første asylansøgere flytter ind i deres nye gule hjem på Beredskabsstyrelsens kaserne i Næstved.

I første omgang drejer det sig om cirka 30 asylansøgere der skal bo i teltene, skriver Udlændingestyrelsen til DR Sjælland i en mail.

De er kommet med bus gennem snevejret fra Røde Kors’ modtagecenter i Auderød og skal nu bo i den teltlejr, Beredskabsstyrelsen siden December har stået for at opføre.

Asylansøgere fra blandt andet Syrien og Afghanistan ankom i dag til teltlejren i Næstved.

De store gule telte på omkring 30 kvadratmeter bliver pumpet fulde af varm luft, fortæller Sektionschef hos Beredskabsstyrelsen, Martin Vang Nielsen:

- Og herinde er der placeret otte senge, der er skabe til hver enkelt person og så er der indrettet som et almindeligt lokale med lys i loftet, siger han.

Der kan bo i alt 400 personer i teltene i på beredskabsstyrelsens kaserne i Næstved. I forvejen bor der allerede 190 asylansøgere i barakker på kasernen hos Beredskabsstyrelsen Sjælland.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.