Biskop om overgreb i Tømmerup: Sådan noget skal ikke ske

Han forsikrer, at unge mennesker stadig kan have tillid til folkekirken.

Biskop i Roskilde Stift Peter Fischer-Møller siger, at folkekirken har taget ved lære af sagen fra Tømmerup, hvor en præst nu er tiltalt for samlet 30 forhold. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

En 47-årig tidligere præst fra Tømmerup ved Kalundborg er tiltalt for seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser mod 12 unge.

Det er noget, som præstens tidligere arbejdsgiver, biskop i Roskilde Stift Peter Fischer-Møller, tager meget alvorligt:

- Sådan noget her skal ikke ske i folkekirkelig sammenhæng, siger han nu.

Den tidligere præst er ifølge anklageskriftet tiltalt for samlet 30 forhold, hvoraf en del handler om seksuelle overgreb mod mindreårige børn.

Det får konsekvenser i kirken, siger biskoppen:

- Udover at indhente børneattester på alle præster, der bliver ansat, har vi også taget drøftelsen på kollegiale møder for at sikre os så godt, som vi kan, imod, at det her ikke sker i fremtiden, siger Peter Fischer-Møller.

- Jeg har givet provster og præster besked om, at hvis de overhovedet får nogen form for mistanke om, at der skulle være uregelmæssigheder af den slags i folkekirken her i Roskilde Stift, så har de pligt til at indberette det til mig, fortæller han.

For ifølge biskoppen handler det om tilliden til Folkekirken:

- Det vigtige er de unge mennesker, det er gået ud over og deres nærmeste, og det er dem, vi tænker på, siger Peter Fischer-Møller og uddyber:

- Folkekirken skal stadig være til rådighed for mennesker, når de kommer ud ting, der er svære. Folk skal kunne henvende sig til folkekirkens præster med tillid, og vi vil gøre alt for, at vi kan leve op til den tillid.

Sagen handler ifølge Peter Fischer-Møller om specielle omstændigheder omkring den pågældende præs. Derfor behøver andre forældre ikke frygte at sende deres børn hen til den lokale præst i forbindelse med eksempelvis konfirmationsforberedelse.

Overgrebene, som den nu tidligere præst er tiltalt for, er begået over en 10-årig periode fra 2006 til maj sidste år. Retssagen mod ham begynder til oktober ved retten i Holbæk.

Facebook
Twitter