Børn fra udsatte områder er denne uge på fodboldskole

Driblinger og glidende tacklinger skal vise børnene vej til foreninglivet

Yusra Osman (t.v.) er på fodboldskole sammen med gamle og nye kammerater (Foto: Trine Warrer Juul - DR Sjælland © (c) DR)

På en fodboldbane i Holbæk Sportsby dribler 12-årige Yusra Osman i denne uge rundt med kammerater løbende om ørene.

Hun er ligesom 1.000 andre børn landet over i denne uge på Get2 Fodboldskole, der er målrettet unge fra udsatte boligområder.

Fodboldskolen, der arrangeres i samarbejde mellem DBU, DIF, Get2Sport og de lokale klubber, minder om en hvilken som helst anden fodboldskole. Den eneste forskel er prisen, der i denne uge kun er et symbolsk beløb.

Håbet er, at børn fra udsatte boligområder som Yusra Osman skal få øjnene op for foreningslivet og fællesskabet i sporten, fortæller Maria Birk Nielsen, der er ansat i både Ung Holbæk og Danmarks Idrætsforbund Get2Sport.

- Når der kommer nogle trænere ud og sætter struktur på, så er der nogen, der synes, at det bliver ekstra fedt at få interesse for at spille det i foreningsregi, siger hun.

Det er første gang, at Get2Fodboldskole afholdes i Holbæk for Ysra Osman og de 74 andre deltagere (Foto: Trine Warrer Juul - DR Sjælland © (c) DR)

For Yusra Osman har fodboldskolen allerede givet vakt interesse for fællesskabet, der er meget lig det, man møder i foreningslivet.

Hun er nemlig allerede glad for de mange nye venner, hun har mødt blandt de driblende, spurtende, fodboldglade børn.

- Jeg tænker, at fodboldskolen bliver sjov, og at jeg vil være sammen med nogle venner og lære nogle nye mennesker at kende, siger hun.

Minister: Fodboldskole er gevinst for børn og boligområder

Det er ikke kun blandt arrangører og børn, at fodboldskolen vækker begejstring. Boligminister, Kaare Dybvad (S) er også meget positiv.

- Jeg mener, at det er altafgørende, at børn fra udsatte boligområder får et tilbud fra det frivillige foreningsliv, for at sikre at de får de samme chancer, som alle andre, siger han.

Han tror, at fodboldskolerne i sidste ende kan komme både børn og boligområder til gode.

- Den måde, vi bedst sikrer, at udsatte boligområder bliver til almindelige boligområder, er gennem det frivillige foreningsliv og den indsats, mennesker gør mellem hinanden, siger han.

  • 1000 børn fra udsatte boligområder er i denne uge på fodboldskole (Foto: Trine Warrer Juul - DR Sjælland © (c) DR)
  • Holbæk Sportsby er et af de 15 steder i landet, hvor der i denne uge bliver afholdt Get2 Fodboldskole (Foto: Trine Warrer Juul- DR Sjælland © (c) DR)
  • Fodboldskolen består af både fodbold og fællesskab (Foto: Trine Warrer Juul- DR Sjælland © (c) DR)
1 / 3

Mulighed for at spotte nye talenter

Tilbage på fodboldbanen er Kommunikationschef i Holbæk Bold og Idrætsforening, Asger Madsen, glad for at se så mange unge fra de udsatte boligområder.

Han kan se, at flere af børnene har talent for at spille fodbold, fordi de har spillet meget mod hinanden i deres fritid i Agervang og Ladegårdsparken.

- Mange af dem har udviklet nogle færdigheder, som er meget spændende set med fodboldtrænerøjne, siger han.

Derfor håber han også, at klubben får glæde af flere af børnene, når fodboldskolen er slut.

- Hvis vi kan blive smeltet godt sammen i klubben og have de ressourcer, som det kræver nogle gange, så kan det blive godt for alle, siger han.

Det er første gang, at Get2 Fodboldskole bliver afholdt i Holbæk. Konceptet startede allerede for ni år siden og har nu fodboldskoler 15 steder fordelt over hele landet.

Facebook
Twitter