Børn skal lære at lege

Legeagenter hjælper yngre børn i gang med at lege, for det er de ikke så gode til længere.

Moderne børn har brug for hjælp til at lære at lege.

I Slagelse Kommune har ni skoler fået særlige legeagenter, der lærer børnene at lege de klassiske børnelege.

Lærere og pædagoger været på kursus i Gerlev Legepark for at hente inspiration til klassiske børnelege.

I dag bliver de fleste børn nemlig ikke længere bare sendt "ud og lege".

- Frygten for trafikken og uterlige mænd har gjort, at børns privatsfære er blevet meget mindre. I dag er de fleste børn først hjemme efter klokken fire. Så skal de til sport, så de mødes ikke ude på vejen mere, forklarer Lars Hazelton fra Gerlev Legepark.

Gennem de sidste fire år har cirka 200.000 børn lært at lege i Gerlev Legepark.

Ikke altid nemt at få børn til at lege med os

På Marievangsskolen i Slagelse er 35 elever fra 7.-8. klasserne legeagenter og påtager sig opgaven at lege med de yngre elever i frikvartererne.

- Det er ikke altid nemt at få børn til at lege med os. Vi må helst ikke forstyrre deres fodboldkamp, så det gør det lidt udfordrende, siger Jonas Meier fra 8. klasse.

Jonas Meier og hans skolekammerater har været på legekursus, hvor de lærte nogle forskellige lege, som er gode at lege med yngre børn:

- Normalt så leger de på legeredskaber, spiller fodbold og laver de samme ting hver dag, så det er godt at lære noget andet, siger Jonas Meier og uddyber:

- De små børn bliver gladere af det. De synes, det er rarere at gå i skole. Da jeg gik i de små klasser var de små bange for de store. Det er vist ved at være omvendt nu, siger Jonas Meier med et smil.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.