Borgmester og byråd politianmelder sig selv efter læk

Byrådet i Slagelse har meldt sig selv til politiet for at have lækket fortrolige oplysninger til pressen.

Borgmesteren i Slagelse Kommune, Stén Knuth (V), har anmeldt hele byrådet til politiet efter fortrolige oplysninger i en sag om en påtænkt fyring af byrådsmedlem Helle Blak (SF). (Foto: John Ehbrecht © John Ehbrecht)

Borgmesteren i Slagelse Kommune, Stén Knuth (V), melder sig selv og hele byrådet til politiet efter læk af fortrolige oplysninger til pressen.

Politianmeldelsen af samtlige byrådsmedlemmer sker efter et møde i kommunens økonomiudvalg, hvor alle politikere stemte for en undersøgelse af, hvem der har brudt sin tavshedspligt og lækket i sagen om en påtænkt fyring.

En påtænkt fyring af byrådsmedlem for SF Helle Blak som leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé i Slagelse. Angiveligt på grund af frådseri med skattekroner.

1. viceborgmester i Slagelse Kommune, Michael Gram fra partiet Fair Balance, nikkede ja, da borgmesteren foreslog, at hele byrådet skulle politianmeldes:

- Det gjorde vi, fordi det er et problem, hvis vi ikke kan overholde vores tavshedspligt, siger han.

Michael Gram mener, at det kan komme til at koste borgerne penge, hvis en sag, der skal færdigforhandles bliver omtalt i pressen, inden den bliver forhandlet færdig:

- Det er en glidebane, jeg absolut ikke kan være med til. Hvornår er grænsen der? Skal vi have børnesager klasket op på forsiden, sager med døende, der får hjælp af kommunen og arbejdsmarkedssager, skal de også klaskes op på forsiden? kommenterer Michael Gram.

Svært at vide, hvem der har gjort noget ulovligt

Ifølge forskningschef på Danmarks Medie og Journalisthøjskole Roger Buch er det ekstremt sjældent, at et helt byråd bliver politianmeldt.

- Problemet er, at med en politianmeldelse mod hele byrådet, så er det sagt, at der er ingen, der ved, hvem det er, der måske har foretaget sig noget ulovligt, siger han og forklarer, at det er svært for borgerne at vide, hvem de skal stemme på til næste valg:

- Det betyder også, at vælgerne står i en umulig situation, fordi de heller ikke ved, hvem de i givet fald skal straffe eller belønne, siger Roger Buch.

Derimod er politianmeldelsen ikke noget, der forhindrer byrådsmedlemmerne i at arbejde videre for borgerne.

-Det er ikke noget, der på nogen måde påvirker deres muligheder for at træffe beslutninger. Det er politiet, der nu skal i arbejdstøjet og have undersøgt denne her sag til bunds, siger Roger Buch.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk