Brand på Holbæk Sygehus slukket: Vi bliver alligevel på hospitalet i nat

Branden er slukket og patienter kan være trygge.

Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S), var i dag ude for at se, hvilke skader branden havde forårsaget sammen med sygehusdirektør på Holbæk sygehus, Torben Dencker Rasmussen. (Foto: Sten Jørgensen © (c) DR)

Brandsprøjter og brandmænd har hele dagen arbejdet på højtryk for at få slukket den brand, der i nat startede i vaskeriet på Holbæk Sygehus.

Vestsjællands Brandvæsen forventer, at efterslukningen af branden vil være færdiggjort først på aftenen. Det betyder, at flammer og gløder er blevet slukket før tid, da udmeldingen tidligere på dagen lød, at slukningsarbejdet først ville slutte i morgen tidlig.

Selvom efterslukningsarbejdet snart er slut, bliver der ikke taget nogen chancer, fortæller Lars Karlsen, chef ved det Operative Beredskab ved Vestsjællands Brandvæsen:

- Vi beholder en brandsprøjte ved hospitalet i nat, hvis det skulle blusse op igen. Så er vi allerede på stedet, siger han.

Branden skete i Koncernservices bygninger, hvor der til dagligt er vaskeri. (Foto: Grafik: Signe Heiredal © (c) DR)

Løsninger på morgenens udfordringer

Ingen kom til skade under branden i vaskeribygningen ved hospitalet, og driften på sygehuset har fungeret normalt siden klokken 5 i morges. Men branden har alligevel påvirket hospitalet. Sygehuset har stået uden varmt vand, varm mad og vaskeri hele dagen. Der er nu fundet en løsning, fortæller Knut Borch-Johnsen, der er vicedirektør på Holbæk sygehus:

- Vi kan nu lave mad, som vi plejer at gøre til patienterne, og vandfunktionen fungerer som den skal, fortæller han.

Vaskerimedarbejderne kan dog stadig ikke vaske sengelinned og kitler til personalet, da hele vaskeriets afdeling er fuldstændig nedbrændt. Derfor har Region Sjælland tyet til et af de andre hospitaler i regionen, der også har vaskeri:

- Det, der bliver vasket i Nykøbing Falster, bliver fra i morgen tidlig fordelt på alle regionens sygehuse. Man gør samtidig hvad man kan for at øge kapaciteten vaskeriet, så de kan vaske så meget som muligt, fortæller Knut Borch-Johnsen.

Han vurderer, at både Holbæk Sygehus samt de andre sygehuse i regionen godt vil kunne klare sig i forhold til linned de næste par dage, men derefter er der brug for ekstra hjælp.

Godt samarbejde

Håndteringen af branden bliver kaldt et godt stykke arbejde af regionsrådsformand Heino Knudsen (S):

- Jeg har kun den største ros til overs for beredskabet og hele vores personale. Der har været meget kort tid, hvor hospitalet har været lukket for indtag af patienter, og problemerne er blevet minimeret, siger han.

Han understreger, at samarbejdet mellem beredskabet og sygehuspersonalet har fungeret godt. Det betyder, at man som patient fortsat kan tage det roligt, hvis man er indlagt på sygehuset:

- Det er vigtigt at sige, at patienterne kan være helt trygge i det her. Der er taget hånd om de udfordringer, der er, siger han.

Historisk bygning

Christina Krzyrosiak Hansen (S), der er borgmester i Holbæk Kommune, er ligesom Heino Knudsen imponeret over brandfolkenes arbejde. Og selvom lettelsen er stor over at ingen kom til skade, er hun stadig ked af ødelæggelserne på sygehusets bygninger:

- Det er jo en historisk bygning, som er brændt, og det er klart, det påvirker mig som borgmester og specielt som holbækker, siger hun.

Facebook
Twitter