Broløbet lukker: 'Helt ærligt, så forstår jeg ikke beslutningen'

Transportministeren lukker Broløbet over Storebælt. Det undrer udvalgsformand Lennart Damsbo-Andersen (S).

Det er erfaringer fra andre motionsløb samt den stigende mængde trafik på vejene, der får Transportminister Ole Birk Olesen (LA) til at lukke for motionsløb over Storebæltsbroen i fremtiden. (© Sund & Bælt)

Hvis du vil snøre løbeskoene og løbe på Storebæltsbroen, så er Broløbet til september sidste mulighed.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har nemlig sat en stopper for motionsløbet Broløbet i fremtiden. Det oplyser han i et brev til Folketingets transportudvalg.

Ole Birk Olesen begrunder i brevet beslutningen med den stigende mængde trafik, samt at:

- De faste forbindelser er kritisk infrastruktur, og at der derfor ikke afvikles motionsløb eller motionscykelløb her, skriver han.

Ministeren henviser også til erfaringer fra Lillebælt Halvmarathon, som blev afviklet i maj i år med store køer til følge.

Formanden for Folketingets transportudvalg, Lennart Damsbo-Andersen (S), er uenig i ministerens beslutning:

- Det er gjort på en måde, så det generer mindst muligt, så helt ærligt, så forstår jeg ikke hans beslutning.

- Så jeg synes, han skal overveje, om ikke sådan et løb kan være med til at give broen en helt anden status end bare det at være en bro, siger han.

Også hos foreningen Broløbet, der arrangerer motionsløbet henover Storebæltsbroen, er formand Per Hansen forundret over ministerens beslutning.

- Jeg synes det er ærgerligt, at man ikke kan få lov at løbe på broen på grund af trafikken, for trafikken glider sådan set rimeligt under løbet, siger han.

Ifølge Per Hansen har foreningen Broløbet sammen med A/S Storebælt gjort sig store anstrengelser for at genere trafikken på broen mindst muligt.

For eksempel er løbet flyttet fra juni til september - og det er flyttet til sidst på lørdag eftermiddag, hvor trafikken er mindst intens.

Broløbet er blevet afholdt fem gange med tre års mellemrum og vil blive holdt for sidste gang lørdag den 9. september.

FacebookTwitter