Busrazzia ved DM i Skills: Fejl på hver tredje køretøj

11 busser er kaldt til syn og tre busser har fået klippet pladerne, viser en stor buskontrol i Næstved.

Torsdag blev der foretaget en busrazzia under DM i Skills i Næstved. (© dr)

Siden erhvervskonkurrencen DM i Skills blev skudt i gang torsdag i Næstved, har politiet vinket 36 busser, der fragter de unge deltagere, som skal dyste i de forskellige håndværksfag, ind til siden til en kontrol i Næstved.

Det fortæller fungerende leder af vejsidekontrollen, Henrik Fobian, fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi har fundet en del fejl og mangler på i alt 16 busser. Det er primært små fejl, siger han og tilføjer:

- Vi har skrevet ni rapporter, kaldt 11 busser til syn, og så har vi taget pladerne af tre busser.

Stramme regler kalder busser til syn

Reglerne på området er de seneste år blevet strammet, og derfor er antallet af busser, som er blevet sendt til syn forventlige, vurderer Henrik Fobian.

- De 16 tilfælde af fejl og mangler er alt fra, at der mangler et klistermærke på siden af bussen, til at der er en revne i forruden, et løst sæde eller en nødudgang, der ikke er markeret, siger Henrik Fobian.

I den mere alvorlige afdeling har politiet klippet nummerpladerne på tre busser, der først må køre igen, når fejlene er udbedret, og busserne har været til omsyn.

- Vi har taget nummerpladen af den ene, fordi den ikke har været til omsyn. Den har været til syn et par gange, men de har ikke udbedret den skade, der er på bremserne. Derudover har vi taget pladerne af to andre busser, hvor den ene havde fejl på styretøjet, og den anden havde noget affjedring, som ikke var godt nok.

Især de to sidste busser vurderer politiet som trafikfarlige. Dog vurderer de ikke, at de deltagende i DM i Skills har været i fare.

Men det betyder ikke, at kontrollen af busserne har været unødvendige, understreger Henrik Fobian.

- De er rigtig vigtige. Vi får en føling med, hvor slemt det ser ud, og så kan vi få dem af vejen, der kører rundt med så store fejl og mangler på deres køretøjer, at de udgør en trafikfare, siger han.

Midt- og Vestsjællands Politi har foretaget den sidste buskontrol og vil ikke være tilstede resten af DM i Skills.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter