Camilla og David satsede drømmehuset for en tilværelse som kropar på Omø

Flere spisesteder åbner på småøerne omkring Sjælland.

(Foto: Julie Würtz © DR Sjælland)

Du skal ikke gå mange skridt langs stranden ved færgehavnen på Omø, før du kan skimte en gul vandskuret bygning med store vinduespartier.

Restaurant Perlen ligger få meter fra vandet, og restaurantens gæster kan nyde den havblå udsigt over Storebælt og naboøen Agersø.

Og for første gang i to år kommer duften af mad nu til at fylde restaurantens lokaler igen. Ægteparret Camilla og David Linnebjerg på 35 og 31 år har takket ja til at forpagte øens eneste restaurant det næste halvandet år.

- Jeg har altid haft en lille kromutter i maven. Jeg har altid været fascineret af iværksættere, der gør det, de drømmer om og kæmper for det - det vil jeg også prøve, siger Camilla Linnebjerg.

Parret faldt for udsigten på øen. Derfor faldt valget også på Perlen i stedet for en restaurant i Vordingborg. - Det er vigtigt for os, at man kan se havet fra alle stole, så vi har stillet bordene lidt taktisk, så alle kan få udsigten med. (Foto: Julie Würtz © DR Sjælland)

Solgte drømmehuset i Vordingborg

Camilla og David Linnebjerg har solgt drømmehuset og forladt de trygge rammer i Vordingborg sammen med deres otte-årige søn Noah for at følge drømmen om at forpagte restauranten på den lille ø i Storebælt.

- Det er et opgør med hverdagen derhjemme, forklarer David Linnebjerg

- Camilla tog afsted klokken syv om morgenen og var hjemme igen klokken fem-seks stykker om aftenen, hvor hun så Noah og mig i et par timer for at stå op næste dag og gøre det samme igen.

Camilla Linnebjerg nikker og tilføjer:

- Det er lidt drømmen om et andet liv. Drømmen om at være sig selv, være herre over sin egen tid og komme lidt ned i gear.

For selv om parret elskede deres store hus i Vordingborg, så lokkede det rolige familieliv på Omø, hvor der i øjeblikket bor 168 personer.

- Før jeg kunne sidde nede i kælderen i vores lille hjemmebiograf og se fodbold, mens Noah sad på et af sine to værelser og spillede iPad, og Camilla sad i stuen foran brændeovnen med sin telefon. Men det var ikke noget, der gjorde en mere glad, fortæller David Linnebjerg.

- Nu har vi to værelser på 40 kvadratmeter, hvor vi bor.

Fra lørdag er der gang i gryderne, når Perlen slår dørene op for første gang i to år. (Foto: Julie Würtz © DR Sjælland)

Parrets dreng Noah savner bestemt ikke sine værelser. Faktisk har hans forældre knap set ham, siden de flyttede i februar.

- Han går på en skole, hvor der er syv andre elever. Han er altid ude at lege med de andre, siger Camilla Linnebjerg.

Drømmen er, at Camilla og David Linnebjerg i fremtiden kan eje Perlen, men hvis ikke alt skulle gå, som forventet, er meldingen klar fra tilflytterparret:

- Vi kan gå konkurs, og vi kan være nogle trætte, sure mennesker, der ikke kan finde ud af det, men mere er der heller ikke på spil. Nogle gange er man bare nødt til at tage en chance for at opnå det, man gerne vil, siger Camilla Linnebjerg.

Vil være Omøs samlingspunkt

På Perlen skal parret servere dansk mad som wienerschnitzler og stegt flæsk med persillesovs til områdets turister og lystsejlere samt de faste øboer.

- Der er ingen andre spisesteder herovre. Faktisk er der ingenting uden for sommerhalvåret. Vi vil gerne være et samlingspunkt på øen og også give de lokale mulighed for at have et sted at hænge ud, hygge sig og få noget god mad, siger Camilla Linnebjerg.

I restauranten er der plads til 48 gæster. - Det hele trængte til en klat maling, og så har vi investeret i nye stole, fortæller parret. (Foto: Julie Würtz © DR Sjælland)

Formand: En gevinst for turismen

Udover Perlen på Omø, åbner en længeventet havnegrill på Agersø og to nye spisesteder på Fejø. Derudover genåbnede kroen på Orø sidste år, og Sejerø udvidede deres minigolfområde med en restaurant.

Det glæder formanden for Sammenslutningen af Danske Småøer, Dorthe Winther:

- Flere spisesteder er kun en gevinst i forhold til turismen, og det er helt klart en fordel både for vores turister og for vores sommerhusejere, at der er flere spisesteder. Turisterne er også potentielle bosættere, så det er vigtigt, at vi giver dem en god oplevelse, siger hun.

(Foto: (Grafik) Signe Heiredal (DR))
(Foto: (Grafik) Signe Heiredal © dr)
Facebook
Twitter