Camilla Plum: Blomster gør os til bedre mennesker

Kommuner sparer penge på blomster i stedet for græs, og det er nemt at overføre til egen have, siger forfatteren bag bogen "Blomster".

Camilla Plum har selv masser af blomster på sin økologiske gård Fuglebjerggaard ved Helsinge. (Foto: CLAUS BJØRN LARSEN © Scanpix)

Krokus, påskelinjer, tulipaner og pinselinjer pryder flere steder i kommuners vejkanter, for der er nemlig penge at spare ved at have blomster i stedet for græs.

Og hvis man er glad for de farverige planter, så er den model også mulig at overføre til sin egen have, fortæller kogekone og forfatter Camilla Plum.

- Det mest besværlige, man kan have i sin have, det er en pletfri græsplæne. Det kræver enorme mængder arbejde. Det er meget, meget lettere at dyrke blomster og frugter og bær og alt muligt andet, siger hun.

Men blomster er ikke bare en billigere udgave for kommunerne og en lettere udgave for haveejeren end græs. Der er endnu en positiv gevinst.

- Jeg tror, det gør os til bedre mennesker. Det tror jeg faktisk, det gør. Det får det bedste frem i os. Det er ligesom babyer og kattekillinger. Det taler til noget i os, som er dejligt og frodigt og muntert, siger Camilla Plum.

Både Guldborgsund og Næstved Kommuner sparer penge, blandt andet fordi tulipaner og påskeliljer betyder, at kommunerne ikke skal slå græsset i foråret.

- Græs kræver, hvis det skal være perfekt, og det er der jo mange haveejere, der synes, det skal, en masse arbejde. Det er møgbesværligt. Så alle kan gøre noget andet, men det stiller måske andre krav til sine omgivelser end lige perfektion, lyder det fra Camilla Plum.