Cannabis-sag: Moffe fortryder - næsten - intet

Der var gensynsglæde i den lille familie, da Claus "Moffe" Nielsen og hustruen Louise i går blev løsladt og dermed kunne tage hjem til børn og egen seng.

Claus Moffe Nielsen og hans hustru Louise da de i går blev løsladt efter 52 dage i fængsel. (Foto: PRIVAT © DR / privat)

- Det eneste jeg fortryder, er, at jeg har blandet min kone for meget ind i det, så hun også er blevet fængslet.

Sådan siger Claus "Moffe" Nielsen, der sammen med sin hustru Louise og en tredje person onsdag blev løsladt efter 52 dages varetægtsfængsling, sigtet for fremstilling og salg af cannabisolie.

Der var gensynsglæde i den lille familie, da mor og far i går kom hjem til børn og egen seng, fortæller en tydeligt bevæget Claus "Moffe" Nielsen.

- Puha, nu sidder jeg og tuder igen. Vi er en meget tæt familie, som ikke har været væk fra hinanden i mere end syv dage ad gangen, så at være væk fra hinanden i to måneder har været sindssyg hårdt, siger han og fortsætter:

- Når man så kommer hjem og ser, hvordan ungerne har klaret det herhjemme, så bliver man megastolt. De har klaret både pressen, de store har passet de små og klaret økonomien.

Under varetægtsfængslingen er et flertal i Folketinget blevet enige om et flerårigt forsøg med netop cannabis-medicin.

Det glæder Claus "Moffe" Nielsen sig over.

- I tre år har jeg forsøgt at råbe politikere og pressen op. Det kan ikke være rigtigt, at små børn skal lide, når man ved fra udlandet, at der findes noget, der virker i forbindelse med den kemo, de får.

Sigtelsen mod de tre personer opretholdes, og politiets efterforskning fortsætter.

I den næste tid skal de tre tidligere fængslede i sagen arbejde på at opbygge et godt forsvar i en sag, som ikke tidligere er set i Danmark, lyder det fra hovedpersonen.

Claus "Moffe" Nielsen har tidligere erkendt sig skyldig i politiets sigtelser og erkendt, at han sælger medicinsk cannabis til syge danskere med slidgigt, sklerose, fibromyalgi og kræft.

Facebook
Twitter