Dårlig mobildækning kan løses med signalforstærker

I Sverige må man bruge signalforstærkere når mobilforbindelsen svigter, men ikke herhjemme

I områder hvor signalet fra mobilmasten ikke er kraftigt nok, kan man selv installere en signalforstærker. Det er bare ikke lovligt.

Dårlig dækning på mobilen kunne løses med et snuptag ved at installere en signalforstærker. Det er en lille boks man kan installere i huset eller på arbejdspladsen som forstærker signalet til telefonen.

Men teleselskaberne i Danmark vil ikke tillade signalforstærkere.

- De går ind og forstyrrer det øvrige mobilnet, siger presseansvarlig i Telia, David Engstrøm.

Svenskerne tillader signalforstærkere til mobiltelefoner

Men i Sverige vil Telia og de øvrige teleselskaber godt tillade godkendte signalforstærkere, som er i en kvalitet hvor de ikke forstyrrer mobilfrekvensen.

- Teleoperatørerne giver tilladelse til den enkelte, som ansøger om at installere en signalforstærker, siger Mats Nertlinge, som er leder af antennevirksomheden Macab.

- Der findes i dag modeller til omkring 10.000 svenske kroner, som ikke går ind og forstyrrer de andre operatørers frekvenser, tilføjer han.

Signalforstærkere skal drøftes politisk

Brian Mikkelsen som er IT- og teleordfører for de konservative vil bringe det op, når forligskredsen bag telelovgivningen mødes efter sommerferien.

- Sverige står for mig som forbuddets land. Hvis de giver tilladelserne til signalforstærkere, så bør man også kunne gøre det i Danmark, siger han.

Som reglerne er nu, får man en bøde på 10.000 kroner hvis man anvender en ulovlig signalforstærker, og gentager det sig kommer bøden op på 15.000 kroner.

FacebookTwitter