Daginstitution bekæmper børns frygt for klovne

Børn kan også være bange for klovne, men frygten kan bekæmpes ved at møde mennesket bag klovnen.

Klovne er også bare mennesker. Det lærer børnene på Skovbrynet i Sørbymagle ved Slagelse. (Foto: vidici © Stock exchange)

Fobier er noget vi alle har. Nogen er bange for edderkopper, andre for højder, og så er der dem, der er bange for klovne.

For selvom klovne kan være både sjove og forunderlige, så har daginstitutionen Skovbrynet i Sørbymagle ved Slagelse fundet ud af, at der er en del af deres børn, der er bange for netop klovne.

Den frygt skal nu bekæmpes, siger leder Erik Volff Pedersen.

- Der var nogle af børnene, der snakkede om, at de er bange for klovne. Så tænkte vi, at vi var nødt til at gøre noget ved det. Det er vores opgave som pædagoger, siger han.

Klovne er også mennesker

Derfor inviterede daginstitutionen en klovn på besøg, der skulle vise børnene, at klovne er helt og aldeles ufarlige, forklarer Erik Volff Pedersen.

- Vi fik fat i en, der kom som sig selv, og han mødte børnene, mens han klædte sig om til klovn. Så kunne børnene se det naturlige i, at klovnen også er et menneske, siger han.

Børnene har også arbejdet med at tegne venlige klovne for at vende forestillingen om klovne som væmmelige væsener.

Arbejdet med børnenes klovnefrygt har ifølge Erik Volff Pedersen haft stor effekt. Nu vil man arbejde videre med bekæmpelse, siger daginstitutionslederen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.