Danish Crown er en af de farligste arbejdspladser

Hos Danish Crown kommer omkring hver 20. medarbejder til skade hvert år. Men det er der en naturlig forklaring på, lyder det fra slagterivirksomheden.

Ansatte hos Danish Crown har stor risiko for, at komme til skade på deres arbejde. En ny opgørelse, som 3F har lavet, viser, at hver 20. medarbejder hos slagterikoncernen anmelder en arbejdsskade hvert år. (Foto: Claus Sjödin © Claus Sjödin)

Hvis du er ansat hos landets største slagterivirksomhed, Danish Crown, så gælder det om at passe på. Virksomheden havner nemlig på en kedelig top ti over de arbejdspladser i Danmark, hvor flest medarbejdere anmelder skader i forbindelse med ulykker eller nedslidning.

Tallene stammer fra en systematisk gennemgang af arbejdsskadeanmeldelser, som Fagbladet 3F har gennemgået. Og her fremgår det, at gennemsnitligt hver 20. medarbejder hos slagterigiganten anmelder en arbejdsskade hvert år.

- De fleste af vores medarbejdere er udstyret med en kniv, og selvom vi har et meget stort arsenal af sikkerhedsudstyr, må vi erkende, at stik- og skæreskader er en af de ting, der tæller op i sådan en statistik, siger kommunikationschef hos Danish Crown Jens Hansen.

Forklaringen på Danish Crowns høje antal anmeldte arbejdsskader skal dog også findes et andet sted. Alle arbejdsskader, uanset størrelse og alvorlighed, registreres nemlig hos virksomheden. Dels af hensyn til medarbejderne, men også, fordi det vil være godt for bundlinjen.

- Det er hamrende dyrt i forsikring og sygedagpenge, når der er nogle af vores medarbejdere, der kommer til skade. Derfor har Danish Crown lige så stor interesse i at nedbringe antallet af arbejdsskader, som vores medarbejdere har, siger kommunikationschef Jens Hansen.

På listen over de virksomheder, som har flest anmeldte arbejdsskader, finder man også færgeselskabet Scandlines, slikproducenten Haribo og vindmøllevirksomheden LM Wind Power.

  • Listen, som Fagbladet 3F har lavet, viser virksomheder med 200 ansatte eller flere med flest anmeldte arbejdsskader per 100 ansatte.

  • Oplysningerne bygger på aktindsigt hos Arbejdsskadestyrelsen. Når tallet er defineret som anmeldte arbejdsskader, tager det ikke højde for, at nogle skader kan ende med ikke at blive anerkendt. Det er altså de skader, som de ansatte oplever, at de har fået, og ikke skader i juridisk forstand.

  • Tallet tager heller ikke højde for, at nogle virksomheder skjuler arbejdsskader og undlader at anmelde dem.

  • Kilde: Fagbladet 3F

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk