Danmarks bedste håndværkerspirer kommer til Næstved

Næstved bliver for en kort bemærkning Danmarks femte største by, når DM i Skills skal afholdes i byen i 2019.

Der bliver ingen plads til slinger når stenene skal lægges ved DM i Skills i Næstved i 2019. (Foto: Mette Simonsen)

Nogle af landets mest talentfulde studerende indenfor erhvervsfagene skal dyste på færdigheder i Næstved. I 2019 skal byen nemlig være vært for det store årlige Danmarksmesterskab for elever fra erhvervsuddannelserne, kaldet DM i Skills.

Og det er noget, der trækker publikum til. Sidste år var 68.000 besøgende forbi, da DM i Skills blev afholdt i København.

Og Næstved er klar til at afholde arrangementer i sådan en størrelsesorden. Det har succesen med VM i kvindehåndbold bevist, siger borgmester Carsten Rasmussen (A).

- VM lykkedes rigtig godt. Det hele fungerede, også med trafikken. Og det vil vi selvfølgelig gerne bygge videre på. Det er naturligt, at arbejde videre på den gode branding, siger han.

Flere store arrangementer skal lokkes til

Ud over DM i Skills håber Næstved Kommune også at trække DGIs store gymnastiklandsstævne til byen i 2021. Det arrangement er politikerne i byrådet klar til at bruge 25 millioner kroner på at afholde. Men den udgift kan godt betale sig, siger Carsten Rasmussen.

- Det er svært at gøre op, om man får hver en krone hjem. Det kan godt være, at vi kommer til at spare lidt op, så vi bruger mindre på markedsføring i 2019 og 2020, siger han.