Danmarks mest moderne psykiatrisygehus skranter

Selv om det store ny psykiatrisygehus i Slagelse er taget i brug, så er patienterne blevet flyttet på grund af vandskader på byggeriet.

Det spritnye psykiatrisygehus er nu ramt af vandskader, så flere patienter er blevet flyttet. (Foto: Christina Strandsberg Nørgaard © Region Sjælland)

Vandskade i patientstuer, vand i rør, der trækker el mellem bygninger, og vand, der trækker ind gennem drænhuller i murværket.

Det nye, topmoderne psykiatrisygehus i Slagelse døjer med en række vandskader. Sygehuset blev taget i brug i efteråret, men patienterne må altså allerede nu flytte.

Projektchef Henrik Bendix Olsen mener dog ikke, vandskaderne har de store konsekvenser for patienterne:

- Der er noget logistik i det, som selvfølgelig er ret irriterende, men det er ikke sådan, at man ikke kan behandle patienterne eller bruge huset, siger han.

Psykiatrisygehuset har tidligere været ramt af skimmelsvamp i forbindelse med en stor vandskade under byggeriet. Her blev 85 værelser forseglet, og i 27 rum blev der målt for høje værdier af svampesporer.

Men Teknologisk Institut følger vandsituationen på psykiatrisygehuset tæt, forsikrer projektchef Henrik Bendix Olsen:

- Alle steder, hvor vi har set den mindste fugtige plet, har vi gået det igennem og vurderet, hvor meget, der skal gøres. Der er ingen fare for skimmelsvamp i bygningen.

Regionen venter lige nu på, at Syn og Skøn afgør omfanget og prisen på skaderne. Det kan tage flere måneder.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.