Dansk firma drømmer om ren luft i F-35 fly

Kalundborg-firma vil producere luftrensesystemer, der kan holde piloten vågen i de nye F-35 kampfly.

Når regeringen skal dykke ned i statskassen efter adskillige milliarder til indkøb af nye kampfly, så håber et lille, dansk to-mandsfirma, at der falder lidt af til indkøb af luftrensere.

Airmanager Scandinavia har siden 2008 arbejdet på at få Flyvevåbnet til at se idéen i at få installeret luftrensere i Lockheed Martin-flyene.

- Hvis Flyvevåbnet vælger at indbygge luftrensningssystemer i flyene, så er vi med i køen af de leverandører, som kan levere, siger direktør og indehaver af Airmanager Scandinavia i Kalundborg, Bjarne Jensen.

Kalundborg-firmaet producerer blandt andet avanceret luftrensning til civil luftfart.

- Vi har godkendelser derfra. Derfor mener vi, at vi ligger lunt i svinget, hvis der kommer en forespørgsel fra Lockheed Martin, siger Bjarne Jensen.

Luftrensesystemerne skal sikre, at piloten i de kommende F-35 fly konstant har adgang til ilt, der er renset for skadelige stoffer.

- Vi vil banke på dørene og præsentere os for at overbevise dem om, at de skal have ren luft i cockpittet til piloterne, siger Bjarne Jensen.

- Hvis de siger, at det er en god idé, så er ét skridt taget i den rigtige retning. Det betyder flere timers arbejde til lokalsamfundet her i Vestsjælland, tilføjer Bjarne Jensen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.