Dansk firma drømmer om ren luft i F-35 fly

Kalundborg-firma vil producere luftrensesystemer, der kan holde piloten vågen i de nye F-35 kampfly.

  • Direktør og indehaver af Airmanager Scandinavia i Kalundborg, Bjarne Jensen, håber, at han kan få ordren på at sætte luftrensere i F-35 kampfly. Den rensede luft skal holde piloterne friske. (Foto: Ann Smed Madsen © dr)
  • Et luftrensesystem kan sikre at piloten i de kommende F-35 fly konstant har adgang til ilt, der er renset for skadelige stoffer. (Foto: Airmanager Technologies ApS © Airmanager Technologies ApS)
1 / 2

Når regeringen skal dykke ned i statskassen efter adskillige milliarder til indkøb af nye kampfly, så håber et lille, dansk to-mandsfirma, at der falder lidt af til indkøb af luftrensere.

Airmanager Scandinavia har siden 2008 arbejdet på at få Flyvevåbnet til at se idéen i at få installeret luftrensere i Lockheed Martin-flyene.

- Hvis Flyvevåbnet vælger at indbygge luftrensningssystemer i flyene, så er vi med i køen af de leverandører, som kan levere, siger direktør og indehaver af Airmanager Scandinavia i Kalundborg, Bjarne Jensen.

Kalundborg-firmaet producerer blandt andet avanceret luftrensning til civil luftfart.

- Vi har godkendelser derfra. Derfor mener vi, at vi ligger lunt i svinget, hvis der kommer en forespørgsel fra Lockheed Martin, siger Bjarne Jensen.

Luftrensesystemerne skal sikre, at piloten i de kommende F-35 fly konstant har adgang til ilt, der er renset for skadelige stoffer.

- Vi vil banke på dørene og præsentere os for at overbevise dem om, at de skal have ren luft i cockpittet til piloterne, siger Bjarne Jensen.

- Hvis de siger, at det er en god idé, så er ét skridt taget i den rigtige retning. Det betyder flere timers arbejde til lokalsamfundet her i Vestsjælland, tilføjer Bjarne Jensen.

Facebook
Twitter