Dansk Ornitologisk Forening undrer sig over mågeproblem

Biolog i Dansk Ornitologisk Forening sætter spørgsmålstegn ved måge-problemet i Holbæk Kommune og kommer med to andre måder at bekæmpe måger på.

Mågerne plager beboere i havneområder i Holbæk. (Foto: Per Huniche Jensen)

Det er generelt en udmærket løsning at bruge droner og paraffinolie til at komme mågeproblematikken til livs, som Holbæk Kommune har gjort.

Det mener Knud Flensted, biolog hos Dansk Ornitologisk Forening, der i stedet sætter spørgsmålstegn ved om mågerne overhovedet er så stort et problem i Holbæk.

- Ifølge vores viden er der ikke kommet flere måger til Holbæk. Mågerne er godt nok flyttet mere ind i byen, hvor de tidligere ynglede på øer og holme ude ved fjorden, siger Knud Flensted og fortsætter:

- De har nu fundet du af, at det er smartere at bo inde på hustagene og det giver selvfølgelig nogle problemer. Specielt hvis man begynder at bygge dyre lejligheder. Så bliver folk sure over mågeskrig, selvom det jo netop er det, der er typisk for en havneby.

Knud Flensted har to andre bud på, hvordan man kan holde mågerne væk:

- Sæt skræmmedrager op. Det virker delvist, men ligesom med så mange andre ting, så vænner fuglene sig til det, og dermed kan vi ikke være sikre på, at det bliver ved med at virke i al fremtid.

- Et andet forslag er, at man sørger for, at det ikke er muligt for mågerne at bygge rede på tagene, og man skal ikke give tilladelse til flade tage fremover.

Ifølge Holbæk Kommune er mågerne en plage for beboerne særligt i havneområderne og cafégæsterne på havnen, som mågerne stjæler mad fra.

Facebook
Twitter