Dansk vin-eventyr på vej i Kina

Det er ikke kun danske pølser der fremover ryger i indkøbskurven hos kineserne. Også dansk kirsebærvin er kommet til riget i midten.

Kirsebærvinen fra Frederiksdal Gods kan nu også fås i Kina. (Foto: Søren Geisler)

Der blev solgt alt fra pølser over modermælkserstatning til måleapparater, da en stor flok danske virksomheder i følge med Regentparret tog til Kina for at fortælle om de danske fødevare-fortræffeligheder. Men det var ikke kun mælk og gris, der fik smilet frem.

For med på turen var også Frederiksdal Gods fra Harpelunde på Lolland. De fik lavet en aftale med specialitetskæden Glameson.

I første omgang har kineserne fået en smagsprøve på 522 flasker eksklusiv kirsebærvin. Den samme vin som verdens bedste restaurant NOMA også er glade for.

Og selvom en lille palle kirsebærvin nok næppe stiller tørsten hos de godt 1.345.751.000 kinesere, så er det et skridt på vejen mod en eksport-succes, fortæller godsejer og medstifter af Frederiksdal Vin, Harald Krabbe.

Smager som god portvin

- Nu har vi tre kunder derude, som hele tiden skal passes, og nye kommer til. Det virker ligesom en snebold. Så det handler om at finde den bedst mulige samarbejdspartner, siger Harald Krabbe.

Frederiksdals kirsebærvin er ikke som den du måske kan huske fra mormors pastelfarvede kakkelbord. Vinen er at sammenligne med en eksklusiv portvin og går ifølge Frederiksdal selv godt til ostebordet eller en god dessert.

Og værdien af at få åbnet op til det kinesiske marked skal ikke undervurderes.

- Der er jo et kæmpe marked. Der bor utroligt mange mennesker, og det er et land som bliver rigere og rigere. Så har du adgang til det kinesiske marked, så har du virkelig mulighed for at få afsat dine produkter, siger Anna de Klauman, handelspolitisk chef i Handel og Fødevarer.

Høster frugten af stort benarbejde

Frederiksdal lagde sig i slipstrømmen af det kongelige besøg, ligesom flere andre virksomheder, som også var med i Kina. Og den slags giver pote.

- Der har været et stort forarbejde, som har stået på i årevis og det faktum at vi stiller med kongehuset spiller også en rolle, når sådan en aftale skal besegles og frugterne skal høstes, siger Anna de Klauman.

Kirsebærvinen fra Frederiksdal Gods er brygget på det gamle danske Stevnsbær. 2009 årgangen er den mest anmelderroste danske vin til dato

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter