Danske bøgetræer i containere til Kina

Store bøgestammer fra de danske skove proppes i disse dage i containere og sende uforarbejdede til Kina, hvor de saves til op til møbler og paneler.

Store smukke bøgestammer fra de danske skove proppes i disse dage i containere og sende uforarbejdede til Kina, hvor de saves til op til møbler, gulve og paneler. "Det er da langt ude i skoven", siger Martin Nyrop-Larsen. Han er ejer af Hvalsø Savværk på Midtsjælland.

Store smukke bøgestammer fra de danske skove proppes i disse dage i containere og sende uforarbejdede til Kina, hvor de saves til op til møbler, gulve og paneler.

"Det er da langt ude i skoven", siger Martin Nyrop-Larsen. Han er ejer af Hvalsø Savværk på Midtsjælland, og han kæmper for bedre vilkår for virksomheden, så de danske savværker - som har dyrere arbejdslønninger end i Kina - kan overtage jobbet med at save bøgestammerne op, inden de sendes ud af landet.

De danske bøgekævler, der ender i Kina, er en af de historier, der nu får Venstre til at kræve energiforeliget fra sidste år genåbnet.

- Vi er nødt til at genåbne energiforliget, for at se på, hvordan vi kan sænke de danske energiafgifter herhjemme. Så de danske virksomheder bliver mere konkurrencedygtige, siger venstres miljøordfører, Henrik Høegh.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter