Danske broprojekter er i hastig vækst

Med en Storstrøms- og Vejlebro netop vedtaget er bolden givet op til kampen om andre bro- og tunnelprojekter.

Den aldrende Storstrømsbro, set fra sydvest. (Foto: Jacob Topsøe- DR Sjælland)

Med en Storstrøms- og Vejlebro netop vedtaget er bolden givet op til kampen om andre bro- og tunnelprojekter, som er ved at eksplodere i antal i Danmark, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Den første snes er på tegnebrættet, og lokalt lurer flere mindre projekter.

- Det mest presserende er Storstrømsbroen og Masnedsundbroen i forbindelse med Fermernforbindelsen. Og de er vedtaget, noterer han med tilfredshed: På Finansloven vedtaget i år vil man bruge fire mia. kroner på at bygge en helt ny bro over Storstrømmen mellem Sjælland og Falster. Første spadestik tages i 2016, og den står færdig i 2019-2020. Sammen med Storstrømsbroen er den nye Masnedsundbro vedtaget ved siden af den eksisterende bro, siger seniorøkonom Finn Bo Frandsen fra Dansk Byggeri.

Til gengæld erkender Dansk Byggeri, at man nok ikke kommer videre med et kæmpe projekt - en ny Kattegatforbindelse - inden for de første fem år.

- Men vi synes, at man skal overveje den. Der er gevaldige fordele fordi vi kan binde de to store poler sammen i Aarhus og København. Hvis vi med højhastighedstog kan køre ruten på under en time vil det betyde, at man kan bo i København og arbejde i Aarhus eller omvendt. Der er store gevinster - også for dem i Nordjylland og Midtjylland, fastslår Finn Bo Frandsen.

/Ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk