Danske virksomheder er klar med jobs til ukrainske flygtninge

Regeringen vil give ukrainske flygtninge mulighed for at komme i arbejde med det samme, de ankommer til Danmark.

Ukrainske flygtninge krydser grænsen til Polen. Kommer de til Danmark, er mange virksomheder klar med jobs. (Foto: Wojtek Radwanski © Ritzau Scanpix)

Når ukrainske flygtninge kommer til Danmark, skal de have mulighed for at komme i arbejde med det samme, så de hurtigt kan blive en del af det danske samfund.

Det mener regeringen, der håber at få hastevedtaget er særlov, der sikrer ukrainerne opholds- og arbejdstilladelse på lige fod med EU-borgere.

Og det er positivt, for mange virksomheder mangler arbejdskraft - og samtidig kan det gøre det lettere at få ukrainerne integreret hurtigt, mener Lars Sandahl, der er administrerende direktør i DI.

- Vi er jo i en situation i Danmark, hvor der overalt i vores samfund er en stor mangel på arbejdskraft. Det er alt fra service- og velfærdsektoren til handel-, transport- og turismesektoren. Og i denne meget alvorlige situation er det positivt, at vi let vil kunne integrere dem, så de kan blive en del af den danske hverdag.

Masser af jobs at få

Én af de virksomheder, der allerede nu er klar til at ansætte ukrainere, er dagligvarekæden Coop, der har mere end 1.000 supermarkeder over hele landet.

Her har man den seneste uge samlet penge ind og sendt nødhjælp af sted til Ukraine, men er altså også klar med jobs, når ukrainerne kommer til Danmark. Det fortæller Coops administrerende direktør, Kræn Østergaard Nielsen.

- Vi er klar til at ansætte så mange, som vi overhovedet kan få plads til. I går havde vi 338 ledige stillinger, og del af dem vil kunne besættes af ukrainske gæster.

Allerede i dag er den første ukrainske flygtning inviteret til jobsamtale i SuperBrugsen på Amagerbrogade i København. Og brugsuddeler Redondo Zokaie er spændt på at møde hende.

- Hun bliver en del af holdet og kommer til at lave mange forskellige ting. Blandt andet at fylde varer op, tømme pap, tage sig af flaskerummet og servicere kunderne. Så møder hun ind i dag og har smil på læben og vilje, så skal vi nok tage den derfra, siger han.

Det er samtidig vigtigt for Redondo Zokaie at tage lige så godt imod de ukrainske flygtninge, som han selv blevet taget imod, da han kom til Danmark.

Det fortæller han i videoen her:

Men også mindre virksomheder står klar til at åbne dørene for ukrainske flygtninge.

Det gælder blandt andet lakeringsvirksomheden P. Schmidt Ringsted A/S, der også har afdelinger i Letland og Litauen.

- Med den forfærdelige situation i Ukraine synes jeg også, at vi bør byde ind med det, vi kan. Derudover mangler vi kvalificeret arbejdskraft i både Danmark og i Baltikum, så hvis vi kan få nogle ukrainere ind, vil vi være aldeles glade for det, siger administrerende direktør Henrik Lusty.

Også på Hotel Koldingfjord står direktør Peder Madsen klar med åbne arme. Her kan flygtningene eksempelvis komme til at arbejde med rengøring eller servering. For det er vigtigt at vise dem, at de kan skabe sig en normal hverdag her, mener direktøren.

- Vi skal give dem et signal om, at de er velkomne, og at vi også har et job til dem, når de er parate til det.

Ligesom hos Coop har Hotel Koldingfjord allerede den første jobsamtale i dag.

Sproget kan blive en udfordring

Selvom der er stor velvilje blandt danske virksomheder til at tage ukrainske flygtninge ind, så er det dog ikke uden udfordringer. Særligt sproget står som en barriere.

Det gælder blandt andet i busselskabet Fladså Turist, der ganske vist mangler nye chauffører, men som alligevel ikke kommer til at ansætte ukrainere lige med det samme. Det forklarer direktør Mathias Andersen.

- Vi mangler folk lige nu, og jeg synes, at det er positivt, hvis ukrainerne kan deltage på arbejdsmarkedet. Men på kort sigt tror jeg ikke, at vi kan bruge de flygtninge, der kommer fra Ukraine lige nu, for vi har behov for, at vores medarbejdere kan tale dansk, siger han.

Hos Virksomheden S.E.W. North Filtration i Maribo vil de gerne tage imod ukrainere, men her kan sproget dog også være en forhindring, da flydende engelsk er et krav for nyansatte.

Hos Coop ser administrerende direktør Kræn Østergaard Nielsen dog mere optimistisk på sprogudfordringen.

- Jeg kan mærke hos vores kolleger, at der er et kæmpe ønske om at omfavne det. Jeg kan også mærke hos vores kunder, at der vil være stor overbærenhed og et stort ønske om at byde dem velkommen. Og så kommer man jo langt med kropssprog, vilje og et smil.