Demonstration mod Lindholm: 'Så skal min datter ikke arbejde i brugsen'

Folketingets udlændinge- og integrationsudvalg besøgte i dag Lindholm. Det blev mødt af folkelige protester på havnen i Kalvehave.

Mellem 300 og 400 borgere, der alle kan se frem til at blive naboer til et udrejsecenter på øen Lindholm, trodsede i dag gråvejr og kulde for at demonstrere imod regeringen og DF's planer om at gøre øen til sidste stop for afviste eller udviste kriminelle udlændinge.

Folketingets udlændinge- og integrationsudvalg skulle i dag besøge Lindholm. Herefter skulle det mødes med blandt andre Vordingborgs borgmester og en gruppe på fem lokale borgere, der ville prøve at overbevise politikerne om, at planerne for øen er katastrofale for lokalområdet.

 • Formanden for Folketingets udlændinge- og integrationsudvalg, DF's Martin Henriksen, sagde, han godt kan forstå, de lokale på Sydsjælland og Møn ikke er glade for fremtidsudsigterne på Lindholm. Han blev da også mødt af råb som "buh for Lindholm" eller "bliv derovre", da han tog færgen over. Martin Henriksen afviser, at planerne for Lindholm er symbolpolitik: - Jeg kalder det meget konkret politik. Men man kan selvfølgelig godt kalde det symbolpolitik, idet det sender et klart signal om, at de ikke er velkomne i Danmark, sagde han. (Foto: LISELOTTE SABROE © (c) Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 • Mellem 300-400 demonstranter havde fundet vej til havnen i Kalvehave, vurderer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Mange havde medbragte skilte, hvor de havde skrevet slagord. (Foto: LISELOTTE SABROE © (c) Ritzau Scanpix)
  2 / 5
 • Connie Hansen fra Kalvehave fik mulighed for at diskutere med Martin Henriksen fra DF, da han kom i land efter sit besøg på Lindholm. Hun er ikke bange for fremmede, forklarede hun politikeren: - Men jeg er bange for fremmede, der får så dårlige betingelser, som de vil få på Lindholm, sagde hun. Hun er blandt andet bange for, at et udrejsecenter vil komme til at koste den lokale brugs livet. - Så skal jeg ti kilometer for at få en liter mælk, sagde hun. (Foto: Julie Würtz © dr)
  3 / 5
 • På øen Møn, der ligger mellem Sjælland og Falster, er der hvert år cirka 800 arbejdspladser i forbindelse med en meget stor turisme. Mange er bange for, at et udrejsecenter vil komme til at påvirke turismen negativt, så centeret ikke bare kommer til at koste penge at anlægge og drive, men også vil fjerne indtægtsgrundlaget for lokale erhvervsdrivende. (Foto: Julie Würtz © dr)
  4 / 5
 • "Dyrt, dumt, dårligt". Lokale borgere, der har udsigt til at blive naboer til et udrejsecenter på Lindholm er ikke vilde med ideen om, at deres nye naboer bliver dømte kriminelle. De frygter, det vil gå ud over turismen i området. (Foto: Julie Würtz © dr)
  5 / 5
Facebook
Twitter