Der er stor forskel på, hvor hurtigt kommuner får sygemeldte i job igen

Slagelse er den kommune i landet, som hurtigst får langtidssyge tilbage på arbejde.

I Slagelse forsøger man tidligt at få langtidssygemeldte tilbage på arbejde - måske bare et par timer om ugen.

Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at få folk tilbage i arbejde, når de har været langtidssygemeldte. Det viser en undersøgelse som brancheforeningen Forsikring og Pension offentliggør i dag.Slagelse er den kommune i landet, som hurtigst får sine borgere tilbage i arbejde efter sygdom, og opskriften er tidlig indsats, siger jobcenterchef Torben Bahn Petersen.Jo kortere tid folk går på sygedagpenge, jo mindre skal vi betale.Torben Bahn Petersen, jobcenterchef, Slagelse Kommune- Vi kan for eksempel lave en aftale med borgeren og virksomheden om, at man kommer ind i det omfang, man nu engang kan. Man starter altså ikke på fuld tid, men man bibeholder kontakten til arbejdspladsen, siger han.Tømrer omskolet til pædagogKenneth Mogensen var tømrer, men en diskusprolaps satte en stopper for den karriere. I stedet blev han med Slagelse kommunes hjælp omskolet til pædagog.- Det er jeg meget glad for, det er det bedste, der er sket, siger Kenneth Mogensen.

Gevinst for samfundet og den enkelteSelvom man kan have behov for at være helt væk fra sin arbejdsplads under langtidssygdom, viser erfaringerne, at det er bedst for alle parter med en hurtig tilbagevenden til jobbet, siger underdirektør i Forsikring og Pension Anne Seiersen.

- Hvis man er længe på sygedagpenge, ser vi ofte, at man slet ikke kommer tilbage på arbejdsmarkedet, og det er jo slet ikke rart for den enkelte som er syg, men heller ikke for arbejdsgiveren, og for kommunen er det en dårlig forretning.Indsatsen for at få folk hurtigt i job i Slagelse koster også penge, men alligevel er gevinsten klar, siger jobcenterchef Torben Bahn Petersen.- Jo kortere tid folk går på sygedagpenge, jo mindre skal vi betale, siger han.

Facebook
Twitter