Der gemmer sig ikke flere gymnasie-babes bag lågerne på Instagram: Rektor er stolt

Folkene bag ’babe-julekalender’ med elever fra Slagelse Gymnasium har lukket for flere billeder.

En elev på Slagelse Gymnasium tjekker den såkaldte babe-julekalender på Instagram. I teksten til profilen lød det indtil i går, at der hver dag i december åbnes en ny låge, "bag den gemmer sig en af SG’s flotte BABES!". Det gør der ikke længere. (Foto: Casper Lindbjerg Greve © (c) DR)

Bag decembers første ti låger gemmer sig en ung kvindelig gymnasieelev med nissehue og et sødt smil.

Men lågerne kan ikke længere åbnes, og der er ingen låge for i dag, onsdag den 11. december.

For 'babe-julekalenderen' på Instagram, der i går mødte kritik fra blandt andre rektor Lotte Büchert på Slagelse Gymnasium, er blevet lukket.

Kalenderen viste hver dag et foto af forskellige gymnasieelever iført nissehue - om end sat på grafisk - og en datinglignende tekst.

Det fandt rektor både sexistisk, nedværdigende og ekskluderende.

Derfor glæder det hende, at der nu ikke bliver flere låger at åbne med billeder af unge 1., 2. og 3.g-kvinder.

- Jeg er da glad og stolt over, at eleverne lytter, reflekterer og lærer, og at de så reagerer på det. Det har de jo gjort ved at fjerne kalenderen, siger Lotte Büchert.

Rektoren synes også, at eleverne har lukket julekalenderen ned på en god måde.

I teksten på Instagram står der blandt andet, at 'da der er kommet en del negativ kritik på vores ellers sjove julekalender, bliver vi nødt til at slette den'.

- Det er en meget sød og fin tekst, de har lagt på Instagram, da de lukkede den ned. De slutter blandt andet med at sige, at alle piger på Slagelse Gymnasium er babes. Det, synes jeg, faktisk er enormt sødt, siger Lotte Büchert.