Derfor støtter jeg Moffe: Mine kræftknuder er svundet med medicinsk cannabis

Der var opbakning til Claus Moffe Nielsen og hans hustru, da de i dag var for retten i Holbæk for at fremstille og sælge medicinsk cannabis.

Lone Lundø var mødt op for at vise sin støtte. Hun oplevede selv virkningen af medicinsk cannabis, da hun havde brystkræft. (Foto: Sten Jørgensen © (c) DR)

Udenfor retten i Holbæk har sympatisører fra støttegruppen FreeMoffes i dag demonstreret for at vise deres sympati med Claus Moffe Nielsen og hans hustru.

Parret har siddet varetægtsfængslet siden begyndelsen af oktober, sigtet for fremstilling og salg af medicinsk cannabis.

Lone Lundø fra Roskilde er en af de flere end hundrede mennesker, der var mødt op for at støtte deres sag.

- Jeg vil gerne vise, at jeg synes, det er forrykt, at et naturprodukt, som hjælper så mange mennesker, skal være forbudt, siger hun og uddyber:

- Jeg har haft brystkræft og været i den traditionelle behandling, men siden har jeg taget medicinsk cannabis fra Moffe, og det har betydet, at mine kræftknuder har responderet meget, meget bedre på kemoen, end de ellers ville, fortæller hun.

Hvor man normalt taler om, at knuderne svinder 50 procent ved kemo, så er Lone Lundø svundet over 90 procent, fortæller hun.

- Jeg mener, at medicinsk cannabis hjælper så mange mennesker mod både smerter og kræft, at det selvfølgelig skal det være lovligt, fortæller hun.

Også for Alice Groe fra Jyderup er det en oplevelse af virkningen af den medicinske cannabis, der fik hende til at hive banneret frem og drage mod retten i Holbæk i formiddags.

Hun er med egne ord gennemsyret af gigt, har nervesmerter og er opereret i ryggen for et sammenfald.

Hun bruger medicinsk cannabisolie til at dulme smerterne, så hun ikke er nødt til at tage så store mængder smertestillende medicin, og det bør man kunne gøre lovligt, mener hun.

- Det er jo noget, der har eksisteret i tusinder år og har været brugt mod smerter. Det er kun, fordi vi kalder det ulovligt, og at nogen ryger det for at blive skæve og dumme, at det er det. Det er jo ikke sådan, vi bruger det, siger Alice Groe.

Sagen mod Claus Moffe Nielsen og hans hustru har påkaldt sig stor opmærksomhed, fordi parret er sigtet efter en paragraf i straffeloven, der kan give op til ti års fængsel.

  • Alice Groe var mødt op for at være med til at skabe opmærksomhed om medicinsk cannabis, som hun mener bør være lovligt. (Foto: Sten Jørgensen © (c) DR)
  • Det var støttegruppen FreeMoffes, der havde opfordret så mange som muligt til at møde op foran Retten i Holbæk i dag. (Foto: Sten Jørgensen © (c) DR)
  • (Foto: Sten Jørgensen © (c) DR)
  • (Foto: Sten Jørgensen © (c) DR)
1 / 4

Dommeren skulle i dag blot tage stilling til en fristforlængelse, men parret har allerede erkendt sig skyldige i fremstilling og salg af den medicinske cannabis.

Og Alice Groe var heller ikke mødt op for at få dem til at gå fri.

- Han skal have en eller anden form for straf, for det er ulovligt, det han foretager sig. Jeg kan forstå, hvis man kan få seks måneder, men de ti år, de også taler om, det er grotesk, mener hun.

Hendes formål med at møde op ved retten var at være med til at skabe opmærksomhed om problemet.

- Det giver jo opmærksomhed, at der er alle de folk og kameraer i dag, og kan vi få politikerne op af stolen, så kan det rykke noget, siger Alice Groe.

FacebookTwitter