Det går sløvt med salget af flexboliger

Siden flexbolig-ordningen trådte i kraft for et lille år siden, er der i hele landet kun solgt 146 flexboliger.

Flexboligordningen skal være med til at mindske antallet af faldefærdige rønner i yderkommunerne. (Foto: Morten Brink Iwersen © DR)

I maj sidste år vedtog Folketinget den såkaldte flexboligordning. Den betyder, at landets kommuner kan udvælge boliger, der kan sælges som fritidshuse, selv om de hidtil har haft status af helårsbolig.

Ordningen skulle især gavne yderkommunerne, hvor mange huse er svære at sælge som helårshuse.

Men på et år er kun 146 boliger blevet solgt som flexboliger. Det svarer til cirka halvandet hus pr. kommune, og det ærgrer By-, Bolig- og Landdistriktsministeren. 

- Vi kan se, at der er en del henvendelser fra borgerne, men at der bliver givet knap så mange tilladelser. Vi må sige, at kommunerne ikke er kommet ordentligt i gang med det, siger ministeren på området, Carsten Hansen.

Flexboligordningen skal markedsføres

Lolland Kommune har haft 91 henvendelser om flexboligordningen. Kommunen har givet 47 tilladelser og solgt 24 flexboliger, og dermed ligger kommunen langt over snittet i forhold til andre kommuner.

- Det hænger selvfølgelig sammen med, at vi også har billige boliger. Men vi har selv drøftet, hvordan og hvorledes vi kan få markedsført muligheden for folk, som måske har kapital til at købe boligerne og sætte dem i stand, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S).

Ordningen er et godt værktøj for kommunerne

Selvom ordningen har fået en sløv start på landsplan, så mener Lollands borgmester, at den er til gavn for kommunerne.

- Jeg er sikker på, at ordningen er et godt værktøj for kommunerne. Når først den går fra mund til mund, og folk bliver klar over, at det er en mulighed, så tror jeg, at der kommer mere run på.

- Det er vigtigt, at de huse, vi har hernede, bliver holdt i stand, så de stadig har en vis værdi. Vi vil naturligvis hellere have, at folk bosætter sig permanent i vores kommune, men vi kan sagtens leve med, at vi i det mindste får de her huse istandsat, siger Holger Schou Rasmussen.

Facebook
Twitter