Det giver bedre arbejdsmiljø at hive i elastikken i arbejdstiden

Færre smerter i nakke, skuldre, lænd og ryg og mere socialt samvær er nogle af effekterne af, at Region Sjællands medarbejdere træner i arbejdstiden.

Træningsambassadør Mikkel Østergård (t.v.), Susanne Petersen, Annelise Hansen og Carsten Ebbekær (t.h.) er i gang med dagens træning. (Foto: Lis Vibeke læsøe Olsen © dr)

Motion er blevet en fast del af arbejdstiden for de ansatte på anæstesien på Nykøbing Falster Sygehus, hos analysekonsulenterne i Regionshuset i Sorø og på Børne - og ungdomspsykiatrisk afdeling i Næstved.

Og når medarbejderne spænder elastikken, giver det bedre arbejdsmiljø. Det viser erfaringer fra Region Sjælland, hvor 5.000 ud af regionens 17.000 ansatte har afsat tid til at træne, mens de er på arbejde. Det fortæller HR-konsulent og tovholder på fysisk uddannelse, Maria Ebbesen.

- Arbejdspladserne i Region Sjælland indeholder rigtig mange skridt, skub og løft, som er en del af dagligdagen. Det her tiltag kan være med til at styrke den fysiske sundhed, siger hun.

Træner flere gange om ugen

Hos afdelingen Miljø & Ressourcer foregår træningen to til flere gange om ugen og varer mellem to og ti minutter.

- Vi har aftalt med vores kollegaer, at vi har sat træningen ind i deres kalender som en mødebooking. Og inden træningen går i gang, går vi en runde og banker på folks døre og siger: 'Nu er det nu', fortæller afdelingens træningsambassadør, Mikkel Østergård.

I Region Sjælland kan alle arbejdspladserne vælge to medarbejdere, der kan blive uddannet træningsambassadører, og så er det dem, der står for træningen.

Sjovt at træne med kollegaerne

- Det er faktisk hårdere, end man tror, fortæller Susanne Petersen, der er en af dem, der troligt træner med, når Mikkel Østergård hiver elastikkerne frem mandag og torsdag.

Udover den fysiske del af træningen, så svarer hver anden i en evalueringsrapport, at træningen også giver bedre socialt samvær med kollegaerne. Og det forstår Susanne Petersen godt.

- Fordi vi laver noget sammen, vi kommer til at grine lidt af hinanden, og man bliver i godt humør af det bagefter. Og hvis der er nogen, der har problemer med koordinationen og elastikken, så er det jo lidt sjovt at se, fortæller hun og fortsætter grinende.

- Nogle af øvelserne kan godt være lidt svære for nogen. Især for vores chef.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk