DF: Andre regioner bør lære af Region Sjælland

Trecifrede millionbeløb på kunst til sygehuse er en ommer, siger formanden for folketingets sygehusudvalg.

Sjællands Universitetshospital i Køge kommer til at koste 4,2 milliarder, og der må kun bruges fem millioner på at købe kunst, og det er fornuftigt, siger Liselott Blixt (DF). (Foto: Sabine Matz © DR)

Det kan altså godt lade sig gøre at bygge et supersygehus til flere milliarder uden at købe kunst for trecifrede millionbeløb.

Og de andre regioner kan lære noget af Region Sjælland, siger formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF).

Hun har kritiseret Region Hovedstaden for at bruge 100 millioner på kunst, fordi man samtidig skærer 90 sengepladser - det må være en ommer når Region Sjælland kan nøjes med fem millioner til kunst, mener hun.

- For mig lyder det til, at Region Sjælland er mere fornuftige end de andre regioner. Og det vil jeg helt sikkert tage med til ministeren, siger hun.

Region Sjælland har krævet af arkitekterne, at sygehusbyggerioet i Køge bliver en kunstnerisk oplevelse i sig selv. At farver, lysindfald og grønne planter giver pårørende, patienter og personale en god oplevelse.

- Det er et problem, når man vil nedlægge sengepladser og så samtidig bruge et trecifret millionbeløb på kunst. Så Region Sjællands model lyder bestemt bedre end de andre regioner, siger Liselott Blixt.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.