DF: Broløb skal forbydes

Storebæltsbroen er bilisternes bro. Derfor skal det være slut med at afholde motionsløb på broen, mener Dansk Folkeparti.

Motionsløbet over Storebælt, som afvikles hvert tredje år, er blevet en populær begivenhed. Så sent som i september, hvor dette års broløb løb af stabelen, satte 9.000 motionister i løb på den 18 kilometer lange rute over broen. (Foto: © stock.xchng, stock.xchng)

Motorveje er bygget til bilister. Og Storebæltsbroen er bygget og betalt af bilisterne.

Derfor skal det være slut med, at Vejdirektoratet siger ja til, at der kan holdes motionsløb på eksempelvis Storebæltsbroen.

Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen har i dag kaldt transportministeren i samråd. Han vil have ministeren til at stoppe tilladelserne til, at der kan holdes broløb.

DF: Løbet kan holdes andre steder

- Det kan ikke være rigtigt, at bilisterne skal holde i kø i flere timer, fordi man afvikler et motionsløb. Det kan akkurat ligeså godt foregå i Grib Skov eller andre steder i naturen, hvor man ikke genere bilisterne, siger Kim Christiansen.

- Sidste gang holdt jeg selv i flere timer og ventede på at at komme over Storebælt. Det er ikke rimeligt, når man oven i købet skal betale for det, siger han.

Motionsløbet over Storebælt, som afvikles hvert tredje år, er blevet en populær begivenhed. Så sent som i september, hvor dette års broløb løb af stablen, satte 9.000 motionister i løb på den 18 kilometer lange rute over broen.

Løbsarrangør: Ekstra ventetid skyldtes uheld

Løbsleder på Broløbet, Per Hansen, fra Korsør Atletik og Motion er ked af, hvis broløbet ikke mere kan holdes. For overskuddet fra løbet giver penge til foreninger i lokalområdet.

Han mener, der skete noget uheldigt, lige før løbet gik i gang i år. Men det bør ikke føre til et forbud, siger han:

- Der skete et færdselsuheld tyve minutter før løbet gik i gang. Derfor kom der lange køer af ventende bilister. Jeg håber virkelig ikke vi mister tilladelsen, for broløbet giver et overskud på 1,7 millioner kroner til foreninger i Slagelse og Nyborg kommuner, siger Per Hansen.