DF vil have kortlagt trusler på landets krisecentre

Efter trusler på sjællandsk krisecenter vil DF have ministre til at undersøge omfanget af trusler på alle landets krisecentre.

- Vi ser, at truslerne bliver barskere. Og at der er en større kompleksitet i sagerne. Både overfor kvinder og børn, siger lederen af krisecentret i Næstved, Christina Nielsen. (© Colourbox)

Dansk Folkeparti sætter nu to ministre i gang med at undersøge, om trusselsniveauet på landets krisecentre for kvinder og børn generelt er øget - og hvad, der i så fald skal gøres ved det.

Det er socialordfører Karin Nødgaard (DF), der stiller spørgsmål til socialminister Mai Mercado (K), ligesom hun også gerne vil have justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ind i sagen.

Det sker på baggrund af en artikel i avisen Sjællandske, hvor lederen af Frelsens Hærs kvindekrisecenter i Næstved, har fortalt om flere og voldsomme trusler.

Til DR Sjælland præciserer lederen af krisecentret, Christina Nielsen, at der ikke har været konkrete syretrusler mod kvinder, der opholder sig på centret. Men at den slags trusler er meget almindelige i visse kredse. Til gengæld er truslerne mod børn og kvinder på krisecentret blevet voldsommere og oftere:

- Vi ser, at truslerne bliver barskere. Og at der er en større kompleksitet i sagerne. Både overfor kvinder og børn.

Lidt under halvdelen af de kvinder, der opsøger krisecentret i Næstved, har anden etnisk baggrund end dansk.

Trusler om bortførsel af børn

- De oplever nogle gange andre former for trusler. For eksempel, at deres børn vil blive bortført til et andet land, siger krisecenterleder Christina Nielsen.

Der er dog ikke nævneværdig forskel på, om der er tale om danske familier i opløsning eller familier med anden etnisk baggrund i forhold til antallet af trusler, tilføjer hun.

- Begge grupper oplever flere og værre trusler, siger hun.

Og det får Karin Nødgaard (DF) til at reagere.

- Det er alvorligt. Nu har vi hørt det fra Næstved. Jeg ved ikke, om det samme gælder resten af landet. Men det er vigtigt for os politikere at få at vide, siger Karin Nødgaard.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.