DF’er færdig som udvalgsformand efter opslag på Facebook 

Politiker har trukket sig som formand for integrationsudvalget i Faxe Kommune.

Formanden for integrationsudvalget i Faxe Kommune har trukket sig. (Foto: Faxe Kommune)

Steen Petersen fra Dansk Folkeparti, der i weekenden opfordrede spansk politi til at skyde mod migranter, har trukket sig som formand for Faxe Kommunes beskæftigelses-og integrationsudvalg.

Det oplyser Socialdemokraten Knud Erik Hansen, der er med til møde i udvalget lige nu.

DF i Faxe har selv på Facebook bekræftet Steen Petersens afgang.

Socialdemokraterne i udvalget havde bestemt sig for at stille et mistillidsvotum mod formanden, men han har selv trukket sig.

Før mødet sagde socialdemokraten Knud Erik Hansen, der er byrådsmedlem i Faxe Kommune, til DR Sjælland, at partifællerne stiller et mistillidsvotum til udvalgsformand Steen Petersen på baggrund af de udtalelser, han er kommet med.

- Betjentene skal endda skyde for at ramme, har han sagt. Det finder vi fuldstændig uforeneligt med formandsposten for beskæftigelses- og integrationsudvalget, siger Knud Erik Hansen og tilføjer:

- Det er en skærpende omstændighed, at Steen Petersen i første omgang fremførte sine synspunkter på vegne af integrationsudvalget i Faxe Kommune og dermed tog hele udvalget til indtægt for de her synspunkter. Det er fuldstændig uacceptabelt for os.

Politianmeldt politiker

Steen Petersens opslag var blevet politianmeldt af Jytte Høi Hammer fra Lundby, der natten mellem i går og i dag sad og surfede rundt på Facebook. Pludselig faldt hun over Steen Petersens opslag. Efter at have læst tråden igennem og set kommentarerne fra borgere i Faxe Kommune syntes hun, at når ikke de gør det i Faxe Kommune, så måtte hun gøre det fra Vordingborg Kommune:

- Så skrev jeg en anmeldelse, siger hun og forklarer:

- Jeg synes ikke, det er i orden. Jeg er rystet over den snigende fascisme, der er i samfundet. Det er så uhyggeligt.

Det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra Steen Petersen selv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk