DF'ere hæver ministerløn med tredobbelte mandater

Mangler kun chaufføren og ministerbilen: DF'ere med triplemandater hæver løn på størrelse med en minister

Med poster i både kommunal- regional- og landspolitik scorer tre folketingspolitikere fra Dansk Folkeparti på Sjælland over en million kroner i løn. Arkivfoto.

Tre af Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer fra den sjællandske storkreds scorer mere end en million om året på deres politiske arbejde, fordi de også er medlemmer af by- og regionsråd.

Men sundhedsordfører Liselott Blixt er stolt over, at hun som tidligere hjemmehjælper har arbejdet sig op til at tjene ligeså meget som en minister:

- Jeg knokler hårdt, og vælgerne har tillid til, at jeg kan klare det, siger hun.

Tidligere skraldemand nu med millionløn

Henrik Brodersen fra Skælskør, der er tidligere skraldemand, er topscorer blandt Dansk Folkepartis nyvalgte folketingsmedlemmer. Han er nemlig formand for to udvalg i Slagelse byråd og samtidig medlem af Regionsrådet.

Nu har partitoppen krævet, at han går ud af enten regionsrådet eller byrådet i Slagelse. Dermed må han vinke farvel til en del af sin nuværende årsløn, som ligger i nærheden af 1,2 millioner.

Henrik Brodersen ønsker ikke at udtale sig om sine tredobbelte mandater, og hvilket hverv han vælger fra. Men han mener sagtens, han både kan være formand for to udvalg i Slagelse Byråd og samtidig medlem af Folketinget.

Nogle kan, andre kan ikke

Kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Journalisthøjskole siger, at det er umuligt at afgøre, om en politiker kan klare at være medlem af både Folketinget, Byråd og Regionsråd:

- Nogle kan være medlem tre steder, andre kan ikke. Men der er en fare for, at embedsmændene kommer til at bestemme det meste, hvis et folketingsmedlem samtidig er udvalgsformand. Det er noget mere krævende end at være menigt byrådsmedlem, siger Roger Buch.

Derfor har nyvalgte Jeppe Jacobsen allerede besluttet, at han ikke vil være medlem af både Kalundborg byråd, Region Sjælland og Folketinget. Han har besluttet at træde ud af Byrådet:

- Men hvis det viser sig, at det kommer til at knibe, går jeg også ud af Regionsrådet, siger Jeppe Jacobsen, der er 26 år og fuldtidspolitiker.

24 ud af Dansk Folkepartis 37 folketingsmedlemmer har også poster i By- eller Regionsråd.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter