Din frie telefon er 20 kroner værd

Det billigste tilbud på et månedsabonnement på en mobiltelefon koster nu kun en anelse mere end det, du betaler i skat.

Der er nu kun omkring en tyver på højkant, når du skal vælge mellem fri arbejdsgiverbetalt mobiltelefon og selv at betale for mobilsnak, data og sms'er. (Foto: Ann Smed Madsen © (c) DR)

Hver tredje lønmodtager har en arbejdsgiverbetalt mobiltelefon. Men mange bør måske overveje om det er en god idé. For du tjener reelt kun 20 kroner på at din chef betaler dit telefon- og bredbåndsforbrug på mobiltelefonen.

Det viser beregninger fra revisionsselskabet Multi Revision, foretaget for DR.

Det skyldes, at skattevæsenet beskatter værdien af en fri telefon med 2.700 kroner om året. Eller hvad der svarer til en udgift efter skat på 100 kroner om måneden for den enkelte.

Det skal holdes op mod det seneste nyrestød på mobilmarkedet, hvor et selskab nu tilbyder et månedsabonnement for 119 kroner om måneden, med adgang til ubegrænset data samt mobilsnak og sms.

De færreste gider besværet

I Multi Revision, der har regnet på besparelsen, siger partner Kenneth Bach Holmegaard, at han stort set ikke kan få sine egne revisorer til at tage imod en betalt mobiltelefon.

- Når besparelsen er så lav, og det samtidig betyder, at de ikke selv kan bestemme selskab eller få deres mobilnummer overført ved jobskifte, er det de færreste der gider besværet, siger han.