Din router bliver din mobilmast

Med wifi-calling kan man få telefonforbindelse på det trådløse netværk i hjemmet.

Din router kan nu blive din egen lokale sendemast.

Godt nyt til de af os, der må ud i haven for at få forbindelse på mobilen.

Teleselskaberne er på vej med en ny løsning, hvor man kan bruge sit trådløse net som mobilmast indendørs.

Ifølge en undersøgelse Ingeniørforeningen har fået lavet, må hver tiende dansker leve med en dårlig mobilforbindelse. Og en stor del af problemerne er inden for hjemmets fire vægge.

- Ud af de klager vi får om dårlig dækning, der handler tre ud af fire om indendørs samtaler. Så for dem vil wifi-calling i mange tilfælde kunne gøre en forskel i hverdagen, siger Tom Lehn-Christiansen fra Telenor.

Telenor og TDC forventer at kunne lancere wifi-calling indenfor de nærmeste måneder. Men din nuværende telefon kan næppe bruges til den nye teknologi.

- Vi har to modeller i øjeblikket som understøtter det her. Men vi forventer at topmodellerne fra alle mærker i 2016 vil understøtte wifi-calling, så man skal ud og have sig en ny telefon, siger mobildirektør i TDC Jesper Oldenburg.

Wifi-calling kræver til gengæld ikke en specielt stærk bredbåndsforbindelse.

Mens TDC og Telenor løber om kap for at komme først med wifi-calling, så afventer Telia hvordan det kommer til at fungere, før de lancerer det, oplyser pressechef Mette Honoré.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.