Du kan stadig søge penge fra 2015 til at renovere dit hus på landet

Flere kommuner har ikke opbrugt pengene fra 2015 til landsbyfornyelse.

Cathrine Dolleris har fået støtte til at udskifte bindingsværk og vinduer på det gamle hus fra 1870, som ligger i Bybjerg på Orø (Foto: Trine Warrer Juul DR)

Der er langt færre husejere der får støtte til nedrivning eller istandsættelse af huse på landet i de kommende år, men endnu kan det nås at få penge fra 2015-puljen.

Regeringens landsbyfornyelsespulje har de seneste to år været på 200 millioner kroner om året. Fremover bliver den kun på 55 millioner årligt, og langt færre kommuner får del i ordningen.

Det er dog stadig muligt at søge penge fra 2015-puljen. Pengene kan bruges frem til 30 juni i år, og derfor opfordrer blandt andet Holbæk kommune til at man søger om støtte inden 1. marts.

Det giver et løft til hele landsbyen

- Det er stadig uvist om Holbæk kommune får del i landsbyfornyelsesmidlerne fremover, derfor vil vi gerne være sikre på at flere når at få glæde af midlerne fra 2015, hvor vi ikke har brugt alle pengene, siger Sarah Grundtvig fra Plan og Strategisk Forsyning i Holbæk kommune.

En af dem der allerede har fået bevilget penge til at renovere sit hus er Cathrine Dolleris fra Orø. Hun købte for halvandet år siden et bindingsværkshus fra 1870 som er meget forfaldent.

Det er en fantastisk mulighed for at lave noget forskønnelse af huset her, og det vil også give et løft til hele landsbyen at huset bliver pænere.

Cathrine Dolleris

-Det er en fantastisk mulighed for at lave noget forskønnelse af huset her, og det vil også give et løft til hele landsbyen at huset bliver pænere, siger Cathrine Dolleris.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.