Dyrehandler byttede Anettes nymfeparakit ud: Døde under negleklipning

Efter Anette Kjellegaard kom hjem fra en dyrehandel i Slagelse, opdagede hun, at hendes nymfeparakit ikke var hendes egen.

Her skulle nymfeparakitten "Stritter" have siddet. I stedet blev den forbyttet med en anden fugl, da den døde under en behandling på Bonnie Dyrecenter. (Foto: Anette Kjellegaard © privat foto)

OPDATERET: Nu med billede af nymfeparakitten "Stritter".

Det gik slet ikke som forventet, da Anette Kjellegaard i går afleverede sin 10-årige nymfeparakit "Stritter" hos Bonnie Dyrecenter på Kinavej i Slagelse.

Fuglen havde fået for lange kløer, og de trængte til at blive klippet. Derfor skrev hun til dyrecenteret via Facebook for at høre, om det var en service, som dyrecentret tilbød.

Her ses nymfeparakitten "Stritter", da han stadig var i live. (Foto: Anette Kjellegaard © (c) privatfoto)

- Dyrecenteret svarede så, at selvfølgelig gjorde de det, og jeg var meget velkommen, fortæller Anette Kjellegaard, der efterfølgende valgte at putte sin fugl forsigtigt ned i en skotøjsæske og køre hen til dyrecenteret.

I butikken blev Anette Kjellegaard mødt af nogle meget søde mennesker, der tog æsken med ind i et baglokale, så fuglen ikke kunne slippe ud i butikken.

- Og de går ind bagved og klipper de klør, mens jeg går lidt rundt i butikken og får tiden til at gå, fortæller Anette Kjellegaard.

Efterfølgende kom personalet tilbage ud i butikken og fortalte, at nu var det ordnet, og Anette Kjellegaard ikke skulle betale, da det blot var en service fra butikkens side.

- Jeg kigger jo ikke i skotøjsæsken, fordi jeg jo ikke ville have, at min fugl pludselig slap løs. Så jeg åbner ikke kassen, siger Anette Kjellegaard, der efterfølgende valgte at køre hjem og var tilfreds, fordi fuglen nu havde fået klippet sine negle.

Var pludseligt ringmærket

Men da hun kom hjem og skulle have fuglen fra kassen og ind i buret, opdager hun, at hendes fugl var blevet ringmærket.

- Så opdager jeg på den hårde måde, at min fugl pludselig bider. Det gjorde den normalt aldrig. Den bed mig så hårdt, at det begyndte at bløde, men jeg tænkte, det var nok, fordi den var stresset. Så jeg havde slet ikke tænkt tanken, at det ikke kunne være min fugl.

Anette Kjellegaard satte fuglen og lod buret stå åben, som den plejede at gøre. Men da familien sad og spiste aftensmad, lettede fuglen og fløj ud af buret.

Problemet er bare, at Anette Kjellegaards fugl næsten ikke kunne flyve.

Anette Kjellegaard er både ked af det og rasende over, hvad der er sket. (Foto: Anette Kjellegaard © privat foto)

- Vores fugl fløj ikke specielt godt. Normalt kunne den hoppe ud på buret og flyve en lille smule, men den her fløj simpelthen rundt, som om den aldrig har bestilt andet. Og den fløj rundt i hele huset, siger Anette Kjellegaard og fortsætter:

- Der kunne jeg se, at det slet ikke var min fugl. Jeg havde fået den helt forkerte fugl.

Anette Kjellegaard tænkte, at det simpelthen var løgn. Dyrehandleren måtte have forbyttet fuglen.

Hun fik fanget fuglen og kom den ind i buret, hvorefter hun kontaktede Bonnie Dyrecenter på Kinavej via Facebook gennem den tidligere besked, hun havde skrevet om negleklipperiet.

- Jeg siger, at jeg har fået den forkerte fugl og spørger, hvor min fugl er henne. Og jeg kan så se, at alle beskederne bliver læst. De svarer bare ikke, siger Anette Kjellegaard, der begyndte at blive meget vred.

Senere efterspurgte dyrecentret, om de kunne få hendes telefonnummer. Efter at have ventet i en halv time ringede de hende op med en trist meddelelse.

- Så siger de, at min fugl desværre døde, da de skulle klippe kløer på den, og de i en panikhandling har givet mig en anden fugl, fortæller Anette Kjellegaard.

- Jeg havde meget blandede følelser. Jeg var selvfølgelig ked af, at min fugl var død, og samtidig bliver jeg så sur og rasende over, at de kunne finde på det. Man bliver chokeret over, at det kan lade sig gøre.

Følte hun var med i ”Klovn”

Efterfølgende valgte Anette Kjellegaard at fortælle om oplevelsen inde på Facebookgruppen ”4200 Slagelse”.

- Jeg valgte at skrive det inde i gruppen, fordi jeg sad med den følelse, at der simpelthen ikke var nogen mennesker, der ville tro på det. De må tro, at det er et afsnit af Klovn. Det hele var for mærkeligt, siger Anette Kjellegaard, der kun har oplevet positive tilbagemeldinger for sin historie.

- Folk har skrevet til mig, at de godt kunne forstå, at jeg var skuffet og ked af det.

Der var dog ikke mange ord at hente fra Bonnie Dyrecenter på Kinavej, da hun i dag skulle hen og hente sin afdøde nymfeparakit.

- De indrømmede, at de havde handlet forkert, og de tilbød mig i stedet en ny fugl og penge. Men det kunne jeg ikke bruge til noget, siger Anette Kjellegaard, der også valgte at sige nej tak til tilbuddet om at beholde den forbyttede fugl.

- Min fugl får jeg jo ikke igen uanset hvad.

Bonnie Dyrecenter ønsker ikke at stille op til interview, men butikschef Jeanette Siering siger:

- Vi kan bekræfte, at der har været en episode. Vi er utrolig kede af det, og vi beklager meget. Men vi kan desværre ikke gøre mere.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter