Efter dom: Skorstensfejere skal være spændt fast til taget

Arbejdstilsynet og Skorstensfejerlaget er nu blevet enige om, hvordan sikkerheden skal være fremover, når skorsten skal renses.

I oktober 2016 fik skorstensfejermester Arne Pedersen fra Vordingborg en bøde på 50.000 kroner, da Arbejdstilsynet i flere tilfælde fandt hans ansatte stående på et tag uden faldsikring. (Foto: Peter Torstensen © DR)

Der bliver alligevel ikke brug for hverken lift eller stillads næste gang skorstenen skal fejes. Det står klart efter et møde mellem skorstensfejerne og

Arbejdstilsynet
.

I oktober erklærede Østre Landsret ellers den nuværende branchevejledning for ugyldig, da skorstensfejermester Arne Pedersen fra Vordingborg blev idømt en bøde på 50.000 kroner, da

Arbejdstilsynet
i to tilfælde fandt hans ansatte stående på et tag uden faldsikring.

Men nu har parterne holdt et dialogmøde og er blevet enige om, hvordan de nuværende regler skal fortolkes. Det betyder, at skorstensfejerne stort set kan fortsætte deres arbejde som før. De skal blot spænde sig fast i det øverste trin på taget eller i skorstenen, når de er kommet op, siger formand for skorstensfejerne i Storstrøm Jesper Hviid Kjær.

- For den enkelte husstand, bliver der ikke den store forskel. Der vil være enkelte steder, hvor der skal laves et par ekstra tagtrin eller fastholdelsespunkt, siger han.

Arbejdstilsynet
erklærer sig også tilfreds med dialogmødet, fortæller tilsynschef Charlotte Hougaard Juhl.

- Det var faktisk en skorstensfejermester, der ringede til mig og spurgte, hvordan han skulle forholde sig.

- Så vi inviterede Skorstensfejerlauget og Blik- og Rørarbejderforbundet ind til et møde, hvor vi så kunne snakke om, hvordan de skal udmønte de her regler i praksis, siger hun.

Skorstensfejermestrene vurderer, at det ikke bliver dyrere at rense skorstenene fremover.

Rettelse 14. december 2016 kl. 15.15: Det fremgik i en tidligere version af denne artikel, at Arbejdstilsynet og Skorstensfejerlauget er blevet enige om et nyt sæt regler, som skorstensfejerne skal følge. Dette er ikke korrekt. De to parter er blevet enige om en fortolkning af de allerede eksisterende regler. Vi beklager fejlen.

Facebook
Twitter