Efter fire grove hjemmerøverier på Sjælland: Politiet undersøger sammenhæng

Efterforskningsleder kalder sagerne om mindst fire hjemmerøverier "meget alvorlige."

Natten til søndag blev en 63-årig mand bagbundet i sit hjem på Møn. Politiet søger vidner i sagen. Arkivfoto (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Ældre mennesker på Midt- og Sydsjælland er indenfor de seneste måneder i mindst fire tilfælde blevet udsat for særdeles grove røverier i deres eget hjem.

Natten til søndag blev en 64-årig mand bagbundet i sit eget hjem i Busemarke på Møn og frarøvet et mindre pengebeløb af fire mænd. Natten til lørdag blev et ældre ægtepar i Lejre kommune overmandet af hjemmerøvere sammen med to ansatte fra hjemmeplejen. Og tidligere på efteråret gik det ud over ældre i Rønnede og Stensved ved Vordingborg.

Politiet undersøger nu, om det er de samme gerningsmænd, der står bag hjemmerøverierne:

- Vi undersøger, om der er en sammenhæng i sagerne, og om der er noget omkring gerningsmændene, som der er sammenfaldenende. Og så er vi selvfølgelig altid opmærksomme på at tjekke, om der er andre sager, der skal efterforskes, når vi har de her meget alvorlige sager, siger leder af efterforskningen, Søren Ravn, som hentyder til, om gerningsmændene kan have flere hjemmerøverier på samvittigheden.

Det er dog alt for tidligt at sige noget konkret om endnu, understreger han.

Søren Ravn Nielsen sender nu en appel til befolkningen om hjælp til efterforskningen af det seneste hjemmerøveri i Busemarke på Møn:

- Vi er meget gerne høre fra vidner, som har været i området omkring Busemarke og Klintholm Havn natten til søndag omkring midnat og indtil søndag morgen. Man kan sagtens, uden selv at være opmærksom på det, ligge inde med vigtige oplysninger, hvis man har mødt køretøjer eller mistænkelige personer, siger han.

Henvendelser i sagerne kan ske til politiet på telefon 114.

Politiet har sparsomme signalementer fra Møn:

  • Fire gerningsmænd.
  • Alle beskrives som mellem 18 og 22 år.
  • Alle var mellem 170 og 180 cm høje.
  • Alle var spinkle og iført mørkt tøj.
  • Gerningsmændene talte dansk med udenlandsk accent.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.