Efter intens borgmesterkamp: Ny samarbejdsaftale på plads i Slagelse

Samtlige partier i Slagelses byråd er blevet enige om en samarbejdsaftale.

Socialdemokraten John Dyrby Paulsen har formået at samle byrådet i Slagelse Kommune om en samarbejdsaftale for de kommende fire år. (Foto: © Claus bech, fotograf@clausbech.dk)

Det er på tide at lægge fortiden bag sig. Det er et samlet byråd i Slagelse i dag blevet enige om.

Derfor kan den kommende borgmester, socialdemokraten John Dyrby Paulsen, nu præsentere en samarbejdsaftale, der peger på, hvordan politikken mere konkret kommer til at se ud de næste fire år i kommunen, der brugte adskillige dage på at finde ud af, hvem der skulle være borgmester fra årsskiftet.

- Parterne vil gerne med denne aftale markere, at nu ser vi fremad, står der blandt andet i aftalen.

Og det er også det, der ligger John Dyrby Paulsen mest på sinde, fortæller han, der ifølge konstitueringsaftalen skal tilbyde Liberal Alliances Villum Christensen borgmesterposten i kommunen to år inde i valgperioden.

- Vi har haft nogle svære forhandlinger den sidste uges tid. Men de sidste par dage er det virkelig gået fremad, siger han.

Posterne i kommunens politiske udvalg er blevet nogenlunde ligeligt fordelt mellem den røde blok, der består af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance, og den blå blok, der tæller Venstre, De Konservative og Radikale Venstre.

- Det første skridt har vi taget med denne her samarbejdsaftale. Det næste må vi så tage den 2. januar, når vi samlet i det nye byråd, siger han.

Dyrby Paulsen: Der skal styr på økonomien

- God økonomistyring er fundamentet for ro, stabilitet og ikke mindst investeringer i fremtiden, står der også i den nye samarbejdsaftale.

Det er Slagelse Kommunes pressede økonomi, som kommer til at være den første konkrete politiske prioritet, når John Dyrby Paulsen til nytår tager borgmesterkæden om halsen:

- Det betyder, at vi kommer til bunds i de budgetter, vi har lagt. Vi bruger for mange penge i forhold til andre kommuner.

Det er blandt andet på områder som ledelse og administration, kommunen kan spare penge, mener den nye borgmester.

- Det har været vigtigt for alle 31 medlemmer af byrådet, at vi ikke skærer hos de medarbejdere, der leverer service til borgerne, men hos ledelse og administration, siger han.