Efter seks års kamp er Cecilia indstillet til kønsskifteoperation

Cecilia Mundt er som en af ganske få transkønnede godkendt til biologisk kønsskifte.

Cecilia Mundt har investeret i en motorcykel for at fejre kønsskifteoperationen med en tøsetur (Foto: Isabel Storm Mundt)

Seks et halvt års kamp for retten til at være kvinde kulminerer 18. juni på operationsbordet på Rigshospitalet i København for Cecilia Mundt fra Ringsted. Hun er indstillet til biologisk kønsskifte på det offentliges regning.

- For mig vil det betyde et stort skridt videre i mit liv og give mig mulighed for f.eks at komme i svømmehallen, uden at der er nogen, der stiller spørgsmål ved, hvem jeg er, og hvordan jeg ser ud, siger Cecilia Mundt.

Cecilia Mundt skrev historie, da hun sammen med sin hustru Isabell Storm 29. august 2015 blev det første transkønnede par, der blev gift i en dansk folkekirke. Begge føler at de er født i den forkerte krop, og derfor er hustruen Isabell også i hormonbehandling og afventer Sexologisk Kliniks godkendelse af biologisk kønsskifte.

- Målet er først nået, når Isabell har fået sin kønsskifteoperation. Vi føler os som kvinder og vi får mange komplimenter i hverdagen, ikke mindst når vi spiller bowling, siger Cecilia Mundt, der har investeret i en motorcykel for at fejre operationen med en rigtig tøsetur ud i landskabet.

Selve operationen tager mellem syv og otte timer og Rigshospitalet har meddelt Cecilia, at der er indkaldt eksperthjælp fra udlandet, da der kun udføres to til tre af den slags operationer om året.

- Efter operationen vil jeg føle mig som en rigtig kvinde. Ok, jeg kan ikke få menustration - og det er kun en fordel. Jeg vil heller ikke kunne føde børn, men jeg vil opleve at være rigtig kvinde, både indeni og udenpå, siger Cecilia Mundt.

Fakta om kønsskifteoperation

  • Den operation som Cecilia Mundt skal igennem kaldes et biologisk kønskifte.

  • Først har hun fået østrogen og anti-testosteron. Det medfører, at brysterne vokser, kropsbehåring formindskes, huden bliver blødere, musklerne bliver svagere og fedtfordelingen bliver mere kvindelig.

  • Ved den store operation forneden bruges penishovedet til at skabe en klitoris, og huden fra skaftet bruges til at forme en skede. Testiklerne fjernes, og pungen laves om til kønslæber.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter