Efterspørgsel på sommerhuse i Jylland smitter af på Sjælland

Flere bureauer oplever, at turisterne har fået øjnene op for de sjællandske sommerhuse.

Flere turister får øjnene op for Sjælland, når det gælder at leje sommerhuse.

RETTELSE d. 13-05-2019: I faktaboksen stod der angivet, at man skulle betale 60 procent skat af den resterende indtægt efter bundfraddraget. Dette er forket. Efter bundfradraget skal du betale skat af 60 procent af den resterende indtægt. Når sommerhusgæsterne skal vælge destination, er det ofte Jylland, der er favoritten.

Men i år bookes sommerhusene hurtigere end tidligere, og det kan især komme sommerhusudlejerne på Sjælland til gode, spår direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen.

- Vi tror, at Sjælland kan gå hen og vinde på, at efterspørgslen er så stor. Det bliver måske udsolgt ret tidligt på Fanø, Rømø og i Blåvand, og så begynder man at kigge mod nye destinationer, som man måske ikke lige havde tænkt på, og der er der en masse kapacitet på Sjælland, siger Carlos Villaro Lassen.

Ved udgangen af februar var der således syv procent flere sommerhuse booket på landsplan sammenlignet med sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik.

Sjælland har stort potentiale

Det er især nye attaktioner som Skovtårnet i Rønnede, Dark Sky på Møn og nye initiativer som Trelleborgs genskabelse ved Slagelse og Istidsruten, der strækker sig over flere nordvestsjællandske kommuner, som tiltrækker turisterne.

- Sjælland har i flere år været et tivoli uden nye rutsjebaner, men nu er der kommet nye ting, man kan opleve, og det vil man kunne mærke i forhold til turismen, siger Carlos Villaro Lassen.

Det betyder også, at nye områder på Sjælland vil opleve en vækst i udlejningssommerhuse.

- Møn og Marielyst har altid været store som feriehuseområder, men vi oplever også, at hele bæltet ved Nordsjælland har fået et stort boom. Det er også interessant at holde øje med Kalundborg og Odsherred, som oplever en vækst i sommerhusudlejningen.

Men selvom Odsherred er landets største sommerhusområde med 27.000 ferieboliger, så er der langt igen, når det gælder udlejning.

- Det er kun godt 1.000 af sommerhusene, der bliver udlejet. Det er ikke meget, når man sammenligner med landets største sommerhusområde, når det gælder udlejning. Varde har 8.000 sommerhuse, hvor godt 4.000 af dem bliver udlejet, siger Carlos Villaro Lassen, der vurderer, at Odsherred nok skulle få flere turister, hvis ejerne begyndte at udleje flere af deres ferieboliger.

Flere booker sommerhuse

Der er mange, der allerede har booket sommerhus på Sjælland, fortæller chef for eCommerce og salg i Novasol, Philip Høeg Kildegaard.

- Det går rigtig godt her på Sjælland. Ligenu ligger vi over landsgennemsnittet her på Sjælland, fordi vi får rigtig mange gæster fra Europa.

Det skaber høje forventninger hos Philip Høeg Kildegaard.

- Jeg er sikker på, at vi kommer til at se en juli måned med stort set udsolgte indkomstuger, og jeg er ret sikker på, at august bliver væsentlig mere positiv end sidste år.

Men Carlos Villaro Lassen tror ikke, væksten i bookinger fortsætter på samme høje niveau resten af året.

- Den fremgang, vi har haft på syv procent, holder nok ikke hele året ud. Det skyldes, at sommerhusene, vi har solgt, er i sommermånederne, og dem kan vi kun sælge én gang, siger han.

Sidste år havde danske feriehusudlejningsbureauer sammenlagt 19,5 millioner overnatninger. Det er næsten 3,3 millioner flere overnatninger sammenlignet med 2014.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter